Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker ordfører for sex-sjikane

Ordføreren i Suldal anklages for å ha griset til kvinnens hus med slibrige ord og lusket rundt i hagen hennes. Nå er han ilagt besøksforbud mens politiet etterforsker saken.

Det er Suldal formannskap som opplyser at Andreas Drarvik (bildet) fratrer fra stillingen som ordfører.

Drarvik (Sp) er mistenkt for å ha skrevet slibrige ord på dørene og vinduene på huset til en 30 år gammel kvinne i Sauda, og for å ha lusket rundt i hagen hennes på kvelds -og nattetid, skriver Stavanger Aftenblad.

Drarvik er ilagt forbud mot å oppsøke kvinnen mens saken etterforskes.

Slibrige ord
- Etter søknad gir Suldal formannskap ordfører Andreas Drarvik fritak fra alle politiske verv fra 2. mars 2005. Fritaket er gitt til saken om besøksforbud hos en kvinne bosatt i Sauda kommune er avklart, heter det i en pressemelding formannskapet sendte ut tirsdag kveld.

Varaordfører Hans Sæter overtar for ordføreren i denne perioden.

- På et formannskapsmøte i kveld kom vi fram til at det var den beste løsningen at ordfører Andreas Drarvik fratrer inntil saken er avklart. Han tenker på kommunens sitt beste oppi alt dette her. Det har han gitt uttrykk for, og det synes jeg er bra, sier fungerende ordfører Hans Sæter til TV 2 Nettavisen.

Drarvik presiserte i kveld overfor kommunepolitikerne at dette er en sak mellom ham selv og politiet. Han så det som mest ryddig å la varaordføreren overta jobben inntil videre

- Han vil heller tre tilbake til saken er avgjort og la meg fungere som ordfører i mellomtiden, og så komme tilbake igjen etterpå, sier Sæter.

Besøksforbud
- Vi har ilagt et besøksforbud overfor en person på grunnlag av en anmeldelse fra fornærmede. Han har oppført seg på en måte som gjør at vilkårene for besøksforbud er tilstede, sier politiadvokat Thor Arne Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiadvokaten understreker at dette ikke trenger å bety at det er gjort noe straffbart, og heller ikke at den mistenkte vil bli siktet.

- Etter at vi har innhentet alle tilgjengelige opplysninger, vil vi sette oss ned og vurdere om det har skjedd noe straffbart. Men det er lenge til vi kommer så langt, sier Reitan.

Væpnet aksjon
Natt til lørdag dukket en mann opp i Sauda-kvinnens hage med en våpenliknende gjenstand i hånden. Væpnet politi rykket ut til stedet, men mannen kom seg unna, bekrefter Reitan.

Både fornærmede og en håndfull vitner mener ifølge Stavanger Aftenblad at det var Drarvik de så.

Ordføreren er ennå ikke avhørt av politiet. Han sier selv til Aftenbladet at han stiller seg helt uforstående til mistankene.

- En misforståelse
- Jeg har aldri krummet et hår på hodet hennes. Situasjonen er svært ubehagelig, og jeg håper på en snarlig oppklaring, sier han.

Til NRK Rogaland sier han at han ser på det som har skjedd som en misforståelse.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken