Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker storstilt kortsvindel

Et titalls personer er pågrepet i europeiske land etter omfattende kortsvindel i Norge.

Hele fem tusen norske kort ble sperret etter at større pengebeløp forsvant fra mange kort, men trolig rakk svindlerne kun å hente ut penger fra om lag 100 kort.

Nye Kripos samarbeider nå med politi i flere andre europeiske land for finne bakmennene i svindelsaken.

Belastet 23.000
Kontoutskrifter TV 2 har fått tilgang til viser en del av svindelen som har skjedd med norske kort. I Spania er nesten 23 000 kroner belastet for en leiebil, samtidig som korteieren var i København.

TV 2 avslørte saken i november og i tiden som har gått har kortselskapene selv etterforsket saken.

Nå er materialet overlevert Nye Kripos, i dag startet politiet formelt etterforskning:

- Rundt omkring i Europa er kortene eller kortinformasjon misbrukt og det synes å være en fellesnevner på de som har misbrukt kortene. Det er at de er utlendinger og at det er falske legitimasjoner som i en del tilfeller fremlegges, sier Erik Moestue, politiadvokat ved datakrimavdelingen i Nye Kripos.

Organisert kriminalitet
Mellom åtte og ti personer allerede er pågrepet i Spania, Italia, Frankrike og Tyskland mistenkt for svindel. Nye kripos ser spesielt alvorlig på saken fordi organiserte kriminelle trolig står bak.

- Saken ser ut til å ha et organsiert tilsnitt med forgreninger til utlandet, og det er naturlig for oss å etterforske denne typen saker, sier Moestue.

Etter all sannsynlighet har svindlerne brutt seg inn i en datamaskin som inneholder kortnummer og navn. Deretter er kortene kopiert og misbrukt i utlandet.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken