Gå til sidens hovedinnhold

Etterforskerne frykter snøvær

Snø og dårlig vær er etterforskernes verste fiende i søkene etter Anne-Sofie Blom-Pettersen. Og nå blir det kaldere vær.

TØNSBERG (TV 2 Nettavisen): - Snøvær er ikke heldig hvis vi skal finne en person på bakken. Jeg vil tro at det også vanskeliggjør arbeidet for hundene, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til TV 2 Nettavisen.

De siste dagene har det regnet ned over Tønsberg. Nå melder Storm Weather Senter kaldere vær fremover, men oppholdsvær i helgen. Faren for at været skal vanskeliggjøre letingen etter Anne-Sofie Blom-Pettersen er en av grunnene til at politiet i Tønsberg har gått ut med så mye informasjon om etterforskningen.

- Tiden jobber ikke med oss, konstaterte Sakrisvold under pressekonferansen torsdag ettermiddag.

Forringer spor
Været vanskeliggjør ikke bare letingen, men tid og vær forringer også viktige spor på Anne-Sofie Blom-Pettersen hvis etterforskerne nå står overfor en drapssak. Jo lenger en død person ligger ute i naturen, desto mindre vil kroppen kunne fortelle om for eksempel dødsårsak og tidspunkt - begge viktige faktorer for å finne ut hva som skjenne den aktuelle natten.

- Hvis vi står overfor et scenario, vil det gi verdifull informasjon å finne vedkommende. Jo lenger tid det tar, desto mer bevis og spor kan bli ødelagt, sier Sakrisvold.

Til nå er det kommet inn over 100 tips i letingen etter Anne-Sofie Blom-Pettersen.

- Vi har fått mange tips som vi er interessert i. Vi vil bruke litt tid på å bearbeide disse for å kunne si hvor viktige de er, sier Sakrisvold. Torsdag var 20 personer i arbeid med å lete på ulike områder i utenfor Tønsberg for å sjekke ut tips politiet hadde fått.

- Vi fortsetter med den samme styrken i dag, sier Sakrisvold.

Ønsker flere tips
Politiet ønsker fremdeles tips fra personer som kan ha satt den mørke VW Caravellen i området Stokke - Sem - Barkåker mellom midnatt natt til 9. november, og klokken 16 denne dag. I dette området sto bilen parkert i flere timer denne dagen.

De ønsker også informasjon om personer som har blitt sett i Sem sentrum mellom klokken 03.30 og 05.30 9. november. Politiet mener at siktede gikk gjennom tettstedet på dette tidspunktet.

Politiet mener å ha kontroll på hvordan siktede kom seg hjem fra Sem den aktuelle morgenen. Det er derimot huller i hvordan siktede kom seg tilbake i området der han parkerte bilen. Politiet vurderer å gå ut med informasjon også om disse bevegelsene i håp om å motta tips fra publikum.

- Vil vurdere det i morgen og eventuelt komme med dette på pressekonferansen, sier Sakrisvold.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken