Gå til sidens hovedinnhold

Etterforskes som kriminalsak

Forsvinningen til 22 år gamle Thi Phung Dung Tran Larsen trappes opp. Politiet har en teori om hva som kan ha skjedd.

Onsdag trappet politiet opp etterforskningen av forsvinningen til 22 år gamle Thi Phung Dung Tran Larsen. Kvinnen ble borte fra sitt hjem i Loddefjord 14. juli.

- Vi har fått fire nye etterforskere i dag. Nå er vi 14 personer. En person fra Kripos er taktisk etterforskningsleder, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

Han poengterer at ingen personer er siktet i saken, men legger ikke skjul på at politiet driver en kriminaletterforskning.

Kvinnens 32 år gamle norske ektemann sier at han nå ikke tror kona er i live. Tidligere trodde mannen at hun frivillig hadde reist bort, og oppholdt seg i hjemlandet Vietnam. Gjennom sin advokat, Mikkel Mundal, sier han at kona var i «mutt og dårlig humør» da hun forsvant.

Les også: Tviler på at kona lever

Har teorier
- Jeg ser at advokaten har gått ut med noen teorier. Vi har våre formeninger om hva som kan ha skjedd, og diskuterer mye, men det er ikke noe vi vil gå ut med, sier Tore Salvesen ved Loddefjord politistasjon til Nettavisen onsdag.

Familien til Dung, er sikker på at noe må ha tilstøtt niesen noe.

- Hun har vært borte i 24 dager nå. Min niese kan ikke reise bort fra en unge på 3 uker, og en på 15 måneder. Derfor tror vi noe har skjedd, sier hennes tante, Thanh Thuy Thi Do til Nettavisen.

Sjekker bilkjøring
- Vi gjennomfører avhør og sjekker blant annet elektroniske spor av ymse karakter. Mobiltelefon, bompengebrikker, overvåkingskameraer etc.

- Jeg ønsker ikke å gå i detalj. Dette er ting vi vil bruke i avhør senere, sier Salvesen.

Dette er altså elektroniske spor som ikke går direkte på den forsvunnede Dung, men som skal kartlegge bevegelsene til andre personer. Dung selv hadde ikke førerkort.

- For kvinnens del finnes det ingen elektroniske spor etter henne etter 14. juli.

Få tips
Onsdag blir også et søk i kvinnens nærområde i Loddefjord avsluttet. Politiet vil da ha søkt i et kvadratkilometer stort område rundt huset der hun bor med ektemannen og hans familie. Etter dette søket har politiet ingen nye steder å søke.

- Problemet i denne saken er at vi har dårlig med tips. Vi er interessert i alle observasjoner eller opplysninger. Kanskje har folk hørt noe, eller kjenner til forhold som er interessante for oss, sier Salvesen.

- Tror dere at hun kan ha forsvunnet av egen fri vilje?

- Det er en teori som vi bruker tid på, men vi har også andre teorier, sier Salvesen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis