Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyst bil-fører meldte seg

Etter å ha blitt overtalt på telefonen, troppet 24-åringen selv opp på politistasjonen onsdag.

(iBergen.no) - Han sitter i avhør nå. Jeg kan ikke si om han har erkjent noe i forhold til ulykken, sier lensmann Norvald Visnes ved Fana politistasjon til iBergen.no.

Hele onsdag morgen har politietterforskerne kommunisert med 24-åringen via andre. Til slutt lot han seg overtale til å melde seg sammen med advokaten sin klokken 13.00. Han er formelt siktet for å ha forårsaket en ulykke og forlatt stedet.

Det er ennå usikkert om politiet vil begjære mannen varetektsfengslet. Sist de forsøkte det ble han løslatt, fordi Bergen tingrett ikke fant skjellig grunn til å mistenke ham for flere av lovbruddene han var siktet for. I tillegg mente dommeren at kravet om fare for bevisforspillelse ikke var til stede. Han var siktet for flere innbrudd i biler, samt tyveri av en TV.

Halvannen uke senere skal han altså ha stjålet nok en bil og kjørt over en fire år gammel jente i Feråsen, med moren hennes som sjokkert vitne. 24-åringen stakk fra stedet og forlot den stjålne bilen ved Fana kirke.

Jenta ble fraktet i all hast til Haukeland sykehus. Tilstanden hennes var alvorlig en stund, men endret seg til lettere skadd i løpet av dagen.

Politiet har jaktet på mannen siden ulykken skjedde tirsdag morgen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen