Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyst etter skudd-drama

Disse to mennene er etterlyst av politiet i forbindelse med skyteepisoden ved Sognsvann 19. februar. Skudd-dramaet knyttes nå til Sandaker-drapet tre uker tidligere.

Oslo-politiet gikk onsdag ettermiddag ut med navn og bilde på de to mennene. Det er i etterforskningen kommet fram opplysninger som knytter de to til skyteepisoden ved Norges Idrettshøyskole ved Sognsvann 19. februar og drapet på Sandaker 3. februar.

Etterlyser to personer
I den forbindelse etterlyser politiet nå Arfan Qadeer Bhatti (26) og Raymond Gundersen (29) for forsøk på drap eller medvirkning til dette.

- Vi ser tette koblinger mellom miljøene i de to sakene. De to etterlyste knyttes ikke direkte opp til selve drapet, men vi ser som sagt så nære knytninger at vi må etterforske disse sakene parallelt, opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

- Nødt til å koble
Politiet vil ikke gå nærmere inn på hvordan de to sakene er knyttet opp mot hverandre, og vil ikke kommentere om de tror skyteepisoden ved Sognsvann kan ha vært en hevnaksjon etter Sandaker-drapet.

- Det jeg kan si er at vi sitter med masse informasjon. Det dukker stadig opp opplysninger som gjør at vi ser at vi er nødt til å foreta en kobling. Vi har en del å fare med, understreker Abrahamsen.

Frykter flere hevnaksjoner
Samtidig legger ikke politiet skjul på at de frykter flere hevnaksjoner, i den grad det viser seg at de to episodene har hatt noe å gjøre med hverandre.

- En må kunne si at vi er bekymret for dét uten at jeg vil kunne fastslå noe sikkert, vi har hatt en serie med hendelser nå, og må i den forbindelse være på offensiven, påpeker overbetjent Abrahamsen.

Flere personer som befant seg i en grå Mitsubishi Lancer personbil, ble i følge vitner beskutt av de to etterlyste. I tillegg ble de observert av politipatruljer som rykket ut til åstedet.

Har video-opptak
I direkte forbindelse med Sandaker-drapet har politiet sikret videoopptak som viser en person med mørke bukser og lysere jakke, som klokken 16.11 går inn på området til Sandaker videregående skole fra porten til Carl Jeppesensgate.

Klokken 16.12 viser filmen en lys stasjonsvogn som kjører fra området hvor personen ble borte for kameraet, melder Oslo-politiet i en pressemelding.

Bilen svinger ned Carl Jeppesensgate i retning Jeppesens barnehage.

Videre viser filmen ved klokkeslett 06.16 en bil som trolig er den samme lyse stasjonsvognen som kjører opp Carl Jeppesensgate i retning Hans Nilsen Haugesgate.

Ber førere melde seg
Fire minutter senere dukker to personer i mørke klær opp i videoen. De to går nedover Carl Jeppesensgate, før de svinger inn gjennom skoleporten og fortsetter over skoleplassen i retning Sandakerveien. Personene går i retning åstedet for skytingen. Siste bevegelser som er filmet av personene på skolens område, er klokken 06.21. Den ene av personene bærer noe som kan se ut som en plastpose i venstre hånd.

Politiet ber personene og fører av bilen som er beskrevet melde seg for politiet, da disse kan ha viktig informasjon om hendelsen.

Første melding fra åstedet kom til politiet klokken 0631. Politiet opplyser at tidspunktene fra videoen må justeres med en time.

Avhørt 80 vitner
Til nå har politiet avhørt over 80 vitner.

- Vi legger ikke skjul på at vi har lagt en del av den sentrale del av etterforskningen inn mot begge ofrenes miljøer. Dette arbeidet vil fortsette. Vi har grunn til å tro at det er flere innen disse miljøene som sitter inne med informasjon. Disse oppfordres til å ta kontakt med politiet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?