Gå til sidens hovedinnhold

- Europa står foran en reell trussel

Hele Europa står foran en vedvarende og reell terrortrussel, sa Storbritannias innenriksminister etter et EU-møte i London onsdag.

Storbritannias innenriksminister, John Reid, sa at EU vil stå sammen om å konfrontere terrorisme, melder BBC.

Fire temaer
Reid sa at EU måtte sammen utvikle nye antiterrorismegrep for å imøtekomme den voksende trusselen. Han fortalte at under EU-møtet var det spesielt fire områder som ble diskutert. Håndteringen av flytende eksplosiver, koordinering av transportsikkerhet, utveksling av etterretning og islamisme i Europa.

En rekke innenriksministere fra land som Finland, Frankrike, Tyskland, Portugal og Slovenia deltok på onsdagens møte.

EU-møtet kommer i kjølvannet av de omfattende terrorplanene som ble avslørt forrige uke i England. Terrorangrepet i London 7. juli i fjor har bidratt til at terrorisme er et høyt prioritert område i EU.

Les også: - Vi må leve med terror i 20 år til

Høring bak lukkede dører
Onsdag må britiske etterforskere forklare seg foran en dommer om hvorfor de arrestert 22 personer i forbindelse med terrorplottet om å sprenge ti transatlantiske fly.

Høringen skjer bak lukkede dører og politietterforskerne må i det minste legge frem noen av bevisene de sitter på i forbindelse med terrorplottet, melder CNN. Plottet ble avslørt 10. august.

Den nye britiske antiterrorloven sikrer at politiet kan holde terrormistenkte i varetekt i 28 dager uten å ta ut siktelse. Men i løpet av denne tiden må politiet flere ganger legge frem saken foran en dommer for å få godkjent videre varetektfengsling. Den nye antiterrorloven kom i kjølvannet av 7. juli-bombingene.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken