Gå til sidens hovedinnhold

Europaeventyret over for Hødd

Det norske laget slet mot Aktobe.

Hødd klarte ikke å forsvare ledelsen fra det første oppgjøret mot Aktobe. Kasakhstanerne vant 2-0 på eget gress torsdag og er videre i europaligakvalifiseringen.

Sergej Davydov ble hjemmelagets helt ved å score begge målene. Han åpnet scoringskontoen allerede etter fem minutter og ordnet seier etter en times spill.

Tapet til tross; i Hødd-leiren var man stolte over innsatsen i lagets første møte med europeisk cupfotball.

– Jeg synes 2-0 gir et greit bilde av kampen. De var hakket bedre enn oss og vant fortjent. Men jeg er utrolig stolt av innsatsen som ble lagt ned. Vi kunne fort ha gått videre også. Jesper (Törnqvist) var noen centimeter fra å stusse ballen i mål. Så vi var nær avansement, slo trener Lars Arne Nilsen fast overfor Vikebladet.

Uvant
Hødd fikk en smådramatisk oppladning til kampen da Akeem Latifu og Sivert Heltne Nilsen ble nektet visum til Kasakhstan. Fjorårets norgesmester måtte stille i en 5-4-1-formasjon som spillerne ikke virket særlig komfortable med.

Andreas Rekdal ble kastet inn som vingback på høyresiden. Han slet innledningsvis i den uvante rollen, men følte det gikk bedre etter hvert.

– I starten fant vi ikke helt posisjonene og laget unødvendige store rom bak oss. Jeg sitter igjen med blandede følelser. Jeg tenker at det var på hjemmebane vi kunne gjort dette. Da hadde vi såpass bra overtak at vi kunne vunnet mer, sa Rekdal.

Skuffet Lie
Gjestene fikk en tidlig kalddusj i form av Davydovs 1-0-scoring. Aktobe fortsette å ha ballen mest og skapte de fleste farlighetene, men Hødd ble reddet av svake avslutninger.

I rundt 35 varmegrader i Aktobe maktet ikke Hødd å skape det nødvendige trykket mot hjemmelaget. Etter pause var nordmennene mer «med» i kampen. Dessverre for gjestene fikk de ikke uttelling av å endre til en mer offensiv formasjon etter at Davydov skallet inn 2-0 i det 61. minuttet.

Andreas Lie sto en god kamp i Hødd-målet, men kunne ikke forhindre de to scoringene. Han synes det var bittert at laget måtte klare seg uten Latifu og Nilsen.

– Det er jo snakk om to mann. Når så lite skiller lagene, kunne det fort sett annerledes ut med dem her. Vi må jo lure på hva som egentlig skjer, sa keeperen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken