Gå til sidens hovedinnhold

Europas raskeste er norsk

En elbil som kjører i 180 km/t. Bløff? Nei, og i tillegg er bilen norsk. Se video av drømmebilen.

Europas raskeste elbil heter «Thor».

Med sine 272 hestekrefter er den norske elbilprototypen i stand til å akselerere fra 0 til 100 km/t på under seks sekunder. Guttedrømmen man kan få for 990.000 kroner er miljøvennlig, men kan likevel oppnå en toppfart på 180 km/t.

TV 2 Sumo: Se video av bilen her

- Ikke for pingler
- Nå skal vi kappkjøre mot en bensinbil - og vise at elbil ikke er for pingler, sier testkjører Bjørnar Kruse i miljøfestivalen Zero til TV 2 Nyhetene.

Dessverre for Kruse måtte han og bilen Thor melde pass mot gatebilversjonen av Petter Solbergs rallybil og fører Jørgen Svindal, men overlegent kan ingen påstå at det var.

- Kanskje stygt å si det, men vi hadde omtrent 180 km/t. Jeg tar av meg hatten for konseptet, sier Subaru-sjåfør fra Gardermoen Auto, Jørgen Svindal. Han var i forkant spent på duellen, elbilens utseende og spesifikasjoner tatt i betraktning.

- Smarte menn kjører elbil
Kruse henger ikke med hodet etter tapet, men håper den nye elbilen kan falle i smak hos norske og utenlandske bilister.

- Det var veldig moro, men jeg skulle gjerne ha slått ham, uttaler Kruse, som tror man vil dra damer med en slik doning.

- Damer liker smarte menn. Og smarte menn kjører jo elbil, understreker han.

Thor har en rekkevidde på 30 mil og lader sine batterier på tre timer. I tillegg kan man med elbil parkere gratis og kjøre i byenes kollektivfelt.

Vil du kjøpe en slik bil? Skriv din mening i kommentarspalten.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken