FULHAM – HULL 2-0:

Fulham var en stor positiv overraskelse og endte på sjuendeplass i Premier League forrige sesong.

I innledningen av 2009/10-sesongen har de slitt med å følge opp. Det forklarer manager Roy Hodgson delvis med suksessen fra i fjor.

Han mener nemlig ekstrabelastningen det er å spille i Europa League har gjort ligaopptakten problematisk.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Flere skader
- Europacupen har gjort oppgaven vanskeligere, sa Hodgson til Sky Sports etter mandagens 2-0-seier over Hull – som førte Fulham opp på 12.-plass i ligaen.

- Vi har brukt mange flere spillere og blitt rammet av flere skader hittil i år enn gjennom hele forrige sesong. Det viser at vi hadde rett da vi sa at vi trengte en større tropp, poengterte Hodgson.

Så langt i sesongen har han valgt å stille med svært reservepregede lag i europacupkampene – hvilket har betydd spilletid for Erik Nevland og Bjørn Helge Riise, mens Brede Hangeland har fått hvile.

Hangeland har som kjent slitt med en vond ankel, og kun spilt de kampene Hodgson har ansett som viktige nok. Det vil si ligakampene.

- Det har hemmet meg. Det er ikke noe vits i å legge skjul på det. Jeg har presset meg gjennom en del kamper denne høsten, sa Hangeland til Nettavisen i forbindelse med at han sto over privatlandskampen mot Sør-Afrika forrige lørdag.

Trøbbel for Murphy
Så spørs det hva Hodgson velger når selveste Roma kommer på Craven Cottage-besøk torsdag. Blant dem som neppe spiller, er Danny Murphy – som måtte kaste inn håndkleet etter en time mot Hull.

- Det er en kneskade, og det er ikke bra. Men vi må undersøke skaden mandag før vi vet hvor alvorlig det er, sa Roy Hodgson.

Bobby Zamora og Diomansy Kamara scoret målene for Fulham i 2-0-seieren.

Brede Hangeland spilte hele kampen. Erik Nevland kom innpå som innbytter like før slutt, mens Bjørn Helge Riise ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!