Gå til sidens hovedinnhold

- Europeisk toppklasse

Moas dobbeltscoring mot Viking får gammel lagkompis til å ta fram store ord.

VÅLERENGA-VIKING 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Daniel Fredheim Holm hadde en høy stjerne i Vålerenga-miljøet de seks årene han tilbrakte i Oslo-laget. Ikke alle var like begeistret da han sist sommer vendte kursen mot Danmark og Vålerenga bare fikk en mindre Bosman-kompensasjon, men kanskje har Aalborg-spilleren likevel lagt grunnlaget for at Vålerenga i framtiden kan innkassere et betydelig millionbeløp.

Speideren Fredheim Holm
Som Nettavisen skrev for to år siden var det faktisk Fredheim Holm som fikk overbevist daværende sportsdirektør i Vålerenga, Jan-Erik Aalbu, til å hente Moa til Oslo Øst.

En strålende kamp for Skeid mot Rosenborg, og en påfølgende perle mot Mandalskameratene, var nok til å overbevise Aalbu, og snart var spissen klar for de blåkledte. Debutsesongen i 208 var en sensasjon, og etter en skuffende fjorårssesong har Moa igjen funnet storformen.

Daniel Fredheim Holm drister seg til å ta store ord i bruk.

- Det han gjorde mot Viking er av europeisk toppklasse, skryter Moas gamle spissmakker.

- Han er den store forskjellen mellom lagene, og det er høyt nivå på begge målene.

Offensiv Moa
Taktene Abdellaoue viste mot Viking mandag kveld har han ikke vist på norske fotballbaner siden cupfinalen mot Stabæk for halvannet år siden. Fredheim Holm, som hadde tatt seg en svipptur sammen med Kjetil Wæhler for å se de gamle lagkompisene i aksjon i seriepremieren, tror det blir mer av det samme i tida framover.

- Jeg prater daglig med Moa, og det er lenge siden jeg har opplevd ham så offensiv som nå.

- Det er et godt tegn, da skjønner jeg at det blir en god sesong, sier den tidligere landslagsspissen.

At Moa hadde sin beste kamp i karrieren hjemme mot Viking vil likevel ikke Aalborg-spilleren umiddelbart gå med på.

- Nå har jeg spilt regelmessig med Moa siden han var ti år, så jeg har vel sett mye bra fra den karen tidligere, smiler Moa-kompisen lurt.

Kommentarer til denne saken