Gå til sidens hovedinnhold

Evakuerer nordmenn

12 av nordmennene som er i Syra ønsker å reise hjem. De vil bli evakuert i dag.

- Vi mener vi har kontroll over situasjonen, og vi har nå vært i kontakt med alle nordmenn som er registrert i landet, sier fungerende pressetalsmann Øystein Bø i UD til TV2 Nettavisen litt før klokka seks søndag morgen. Det befinner seg anslagsvis 35 nordmenn i landet, men ikke alle har registrert seg hos ambassaden.

Noen timer senere opplyser Bø at alle de 35 nordmennene er kontaktet. 12 av dem ønsker å reise hjem.

- Det vil bli organisert transport hjem for dem i løpet av dagen, sier han.

Organisert
Nordmennene skal møtes på et hotell klokka tolv søndag. Det blir en organisert evakuering for de som ønsker dette, forteller Bø. Etter all sannsynlighet blir nordmennene flydd ut av landet.

Tusenvis av demonstranter angrep den norske ambassaden lørdag ettermiddag. Politi dannet en jernring rundt bygningen og holdt de rasende menneskene på avstand med vannkanoner og tåregass. Likevel brøt demonstrantene sperringene og klarte å sette fyr på bygget.

Beirut neste
På plakater langs gatene i hovedstaden Beirut oppfordres folk til å delta i en demonstrasjon mot det danske konsulatet klokka 11 lokal tid, skriver Dagbladet. Det finnes ingen norsk ambassade i Beirut, men et ambassadekontor som er underlagt ambassaden i Damaskus. Her er to lokale ansatt, men ingen nordmenn.

Det er ikke meldt om demonstrasjoner mot Norges ambassadekontor. Derimot oppfordres det til boikott av både norske og danske varer.

Er du i Damaskus eller Beirut, eller kjenner du noen som er der? Skriv til vaktsjef@nettavisen.no.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken