Både Everton og Fulham har klart seg greit denne sesongen. De er etter alt å dømme utenfor nedrykksstrekens truende klo, men har heller ingen muligheter til å hevde seg i toppen. Derfor handler det bare om å plassere seg så godt som mulig.

Før lørdagens oppgjør på Goodison Park skilte to tabellplasser de to klubbene.

Etter 2-1-seieren på hjemmebane klatret imidlertid Everton en plass, og ligger nå som nummer åtte.

Seamus Coleman sendte hjemmelaget opp i ledelsen med en nydelig heading like før pause, og Louis Saha økte til 2-0 i det 49. minutt.

Clint Dempsey skapte spenning i kampen da han puttet til 2-1, men Fulham og Brede Hangeland klarte aldri å sette inn utligningen.

Drama i tabellbunnen
Manchester Uniteds og Arsenals bitre kamp om poeng i toppen av tabellen stjal overskriftene etter lørdagens Premier League-runde, men også i bunnen ble det spilt om viktige poeng.

Tabellens jumbo, Wigan, fikk besøk av klubben på plassen over, Birmingham. Og hjemmelaget knappet inn på Birminghams tabelledelse med 2-1-seier. Liam Ridgewell sørget for Birmingham-ledelse, men Wigan slo tilbake to ganger, først ved Tom Cleverly, så ved Maynor Figuero på overtid. Et poeng skiller nå Premier Leagues jumboer.

På den tredje nedrykksplassen ligger Wolverhampton, som spilte seg litt sterkere etter 1-0-seier over Aston Villa på Villa Park. Matthew Jarvis scoret kampens eneste mål og sikret tre viktige poeng for Wolves.

Aston Villa har på sin side like mange poeng som fire andre lag, og ligger farlig nære nedrykksstreken.

To mål av Charlie Adam var ikke nok for Blackpool
I et annet meget spennende oppgjør møttes Blackburn og Blackpool på Ewood Park. Blackpool scoret tilsynelatende først, men fikk målet annullert for en hårfin offside. Klubbens store stjerne, Charlie Adam, sikret imidlertid ledelsen på en straffe. Og samme mann økte til 2-0 fem minutter senere.

Og for et mål det var! Adam beviste at det finnes flere fotballspillere enn David Beckham med en ypperlig frisparkfot. I en fantastisk skru sendte skotten ballen så langt opp i vinkelen du kommer, og sikret med det en solid ledelse til pause.

Men Blackburn, uten Morten Gamst Pedersen fra start, kom sterkt tilbake etter garderobepraten. Christopher Samba reduserte til 2-1, før David Hoilett på overtid sikret poengdeling.

Med ett poeng hver klatret Blackpool til 15.-plassen, mens Blackburn nå er nummer 13.

Stoke, som spilte uten john Carew, passerte dessuten Newcastle på tabellen, med 4-0-seier hjemme på Britannia Stadium. Jonathan Walters, Jermaine Pennant, Danny Higginbotham og Ricardo Fuller satte inn Stokes mål. Med tre poeng klatret klubben til tiendeplassen, mens Newcastle ligger på plassen bak.