Gå til sidens hovedinnhold

Expert-butikk raidet på 50 sekunder

Tre personer rundstjal Experts filial i Stryn på under ett minutt. Se bildene!

Innbruddstyvene brukte 50 sekunder på å stjele for hundre tusen kroner hos Experts filial på Stryn natt til mandag.

Filmet hele innbruddet
- Hele ranet er over på om lag 50 sekunder. De tre gjerningspersonene virker svært målrettede. De går rett på sak uten noen form for fomling. Det virker som de visste hva de skulle ha, sier lensmann i Stryn Inger Lill Lanes til Nettavisen.

Tyvene fjernet også alarmene på gjenstandene før de forsvant ut. Blant utbyttet er dyre bilstereoer, fotoutstyr, mobiltelefoner og spillkonsoller.

- Bildene på filmen er vanskelig å lese noe ut av, men vi ser alle de tre gjerningspersonene innta butikken gjennom et vindu for så å hente ut det de vil ha. Deretter går alle ut, så kommer en av dem inn igjen før han også forsvinner, sier lensmannen.

Lignende innbrudd natten før
Natten før ble en annen Expert-butikk ranet på samme måte, i Sykkylven i Møre og Romsdal.

- Det har vært et grovt tyveri av en Expert-butikk i Stryn natt til 23. juli. Personene brukte samme fremgangsmåte som det ble brukt da Expert-butikken i Sykkylven ble ranet natten før. Personene har også tilsvarende bekledning, opplyser lensmann i Stryn Inger Lill Lanes til iBergen.no.

Ifølge avisen Fjordingens nettutgave ble innbruddet filmet i sin helhet. Bildene fra viser overvåkingskameraet viser alt fra den første steinen blir kastet inn gjennom ruta, og til siste mann er ute av forretningen.

Politiet ber om hjelp i etterforskningen
Nå ber politiet om publikums hjelp i jakten på de tre gjerningspersonene.

Politiet vil gjerne ha tips om en lys Volkswagen Polo eller Golf som kan ha vært i brukt i forbindelse med innbruddet.

De har også gått ut med beskrivelser av de tre innbruddstyvene basert på overvåkningsbildene fra butikken:

Person 1: Gråaktig jakke, svarte joggebukser med hvite langsgående striper, joggesko, svart finlandshette, hansker. Bar en svart ryggsekk på magen.

Person 2: Svart jakke/genser, svarte bukser med hvite langsgående striper, tynn, hvit/grå finlandshette, hansker .

Person 3: Svart jakke med gråaktig felt på skuldrene, svarte bukser med hvit rundtgående stripe nederst på leggen, tynn, spebygd, kvit/grå finlandshette, hansker.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album