Gå til sidens hovedinnhold

«F***! Det kan ikke være sant»

VIF-helt avslører amper stemning på benken.

VÅLERENGA– MJØNDALEN 4-2:

ULLEVAAL STADION: (Nettavisen): Værgudene bød ikke opp til fest på fotballens nasjonaldag, men målrikt ble det likevel på nasjonalarenaen.

Vålerenga var best og vant fortjent, men Mjøndalen rystet Oslo-laget med sin redusering til 3-2 like før slutt. Mange trodde en ny snuoperasjon var i gjære, men superveteran Morten Berre ville det annerledes og sikret Vålerenga 4-2 seier minuttet etterpå.

Ville ikke gå i Rosenborg-fella
Da Vålerenga gikk opp til 2-0 etter 40 minutter, tenkte nok mange at alle poengene var på vei til Valle. Minutter etterpå reduserte derimot Mjøndalen til 2-1, mot spillets gang. Rett før slutt reduserte de igjen til 3-2 og luktet på poengene. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var krystallklar på at de ikke ville tillate en snuoperasjon på Ullevaal.

- Jeg fikk jo nesten hjertet i halsen da vi slapp inn 3-2-målet rett før slutt der, men vi hadde veldig fokus på akkurat det i pausen. Denne gangen skulle vi ikke gå i samme fella som Rosenborg gjorde sist. De skulle ikke klare å snu kampen. Det gjorde de ikke heller, for det var vi veldig oppmerksomme på, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen etter kampen.

- Kan slippe inn to, når vi scorer fire
Vålerenga-treneren var fornøyd med at laget scoret fire mål og tok en fortjent seier til slutt.

- Mjøndalen har jo veldig få målsjanser, og målene er jo egentlig klabb og babb innenfor sekstenmeteren. At vi slipper inn to mål når vi scorer fire, det har jeg ingen problemer med. Vi vinner fortjent til slutt, sier Rekdal til Nettavisen.

- Vi vil underholde
- Vålerenga har seks baklengsmål nå på de to siste rundene. Hva tenker du om forsvarsspillet i dag?

- Vi vil fremover og score mål for å underholde, og vi vil ha publikum tilbake hit, da legger vi lista litt høyt. Vi har spillere i forsvarsrekka som mangler litt kamperfaring, men som leverer bra i dag, likevel. Vi trenger å gi en spiller som for eksempel Jonathan Tollås Nation kamperfaring, for snart kommer kamper mot Rosenborg, Molde og Viking, og da trenger vi han i toppslag, sier Rekdal til Nettavisen.

- En fantastisk dag
Vålerengas Rasmus Lindkvist markerte 25-årsdagen med to scoringer og står nå med tre scoringer i årets tippeliga. Svensken var strålende fornøyd med dagen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- - Det er en fantastisk dag. Å feire bursdagen med to scoringer og seier er veldig spesielt. Jeg tror ikke det kan bli så mye bedre. Vi visste jo at Mjøndalen kan snu kamper, så det var veldig deilig at vi ikke la oss bakpå og lot de angripe, sier Rasmus Lindkvist til Nettavisen etter kampen.

- Rekdal ble litt hissig
- Hva tenkte du da Mjøndalen reduserte til 3-2 rett før slutt?

- Personlig tenkte jeg: «Å faen». Jeg satt på benken og tenkte at «dette kan ikke være sant», men vi spilte bra og det var deilig med scoringen til Berre.

- Hvordan var Rekdal på benken på Mjøndalens sene redusering?

- He, he. Han var litt hissig, men det er jo sånn det skal være, sier Lindkvist til Nettavisen.

- Må tåle å tape mot Vålerenga
Utenfor banen er det enorme forskjeller på lørdagens to motstandere. Vålerengas budsjett er tilnærmet det dobbelte av Mjøndalens. Trener Vegard Hansen var ydmyk, men fornøyd med spillerne sine etter kampen, og syntes ikke det var overraskende at Mjøndalen tapte på Ullevaal.

- Vi må tåle å tape fotballkamper mot Vålerenga på Ullevaal. Det er ikke overraskende for noen, regner jeg med, ikke for oss heller. Vi har mange artige oppgjør som kommer og vi gleder oss til hver kamp, sier Vegard Hansen til Nettavisen etter kampen.

- Hva synes du om dagens oppgjør?

- De er litt bedre enn oss stort sett hele kampen, men vi er ikke så mye dårligere. Jeg synes vi er med i kampen helt til det blir 4-2 og leverer en heroisk innsats, fordi vi møter et veldig godt Vålerenga-lag, sier Hansen til Nettavisen.

- Fikk noen deilige sekunder
- Tenkte du at dere kunne snu det igjen, på 3-2 mot slutten?

- Det var noen deilige sekunder der, ja, når vi satte den scoringa. Da følte jeg vi hadde en sjanse og jeg tror vi kunne skapt mer mot slutten hvis vi ikke hadde fått 4-2 i fleisen rett etterpå, sier Hansen til Nettavisen.

- Var ræva mot Tromsø
Vålerengas midtbanesjef Christian Grindheim gjorde en god kamp mot Mjøndalen og høstet skryt fra trener Rekdal og Nettavisens ekspert Joakim Jonsson etter kampen.

- Jonsson sier at han aldri har sett deg så god som nå. Hva tenker du om det?

- Nei, han så meg aldri i Nederland vet du, da var jeg god, da, sier Christian Grindheim til Nettavisen med et smil etter kampen, og fortsetter:

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg var ræva mot Tromsø sist og satt igjen med en dårlig følelse da, og var veldig klar for å vise meg fra en ny side i dag. Jeg føler jeg er noenlunde stabil, og noen dårlige kamper kommer jo alltid, men i dag gikk det bra, sier Grindheim til Nettavisen.

- Tenker ikke på landslaget
- Det er et landslagsuttak like rundt hjørnet, har du gjort deg noen tanker rundt det?

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg gjør mitt beste og så får vi se hvor langt det rekker. Mitt hovedmål er å score mål og servere målgivende og så får vi se hva Per Mathias (Høgmo red.anm) sier, men jeg går ikke rundt og tenker på det, sier Grindheim til Nettavisen.

- Vil ha spillere på landslaget
Kjetil Rekdal er klar på at Vålerenga ønsker å få deres spillere inn på landslaget, men vil ikke lansere noen enkeltspillere for landslagssjefen.

- Det nærmer seg snart landslagsuttak og du skryter av Christian Grindheim etter dagens kamp. Hvilke Vålerenga-spillere bør Høgmo vurdere nærmere?

- Vi har en målsetning om å få spillerne våre inn på landslaget, selvfølgelig, det jobber vi med hver dag. Jeg vil ikke komme med noen enkeltnavn her, men vi jobber hardt med å utvikle alle våre spillere. Per Mathias (Høgmo red.anm) får vurdere om de får sjansen, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga vant fortjent
Vålerenga hadde ballen mest og Mjøndalen virket noe planløse fremover i første omgang på Ullevaal. Oslo-laget tok ledelsen 1-0 etter 28 minutter ved bursdagsbarnet Rasmus Lindkvist. Svensken ble spilt lekkert fri av Daniel Braaten og satte ballen utagbart forbi Forn i Mjøndalen-målet.

Rett før pause økte Christian Grindheim ledelsen til 2-0 på et langskudd som gikk via et Mjøndalen-bein og over en utspilt keeper. Da våknet plutselig Mjøndalen og reduserte til 2-1 minutter etterpå. Etter litt klabb og babb, falt ballen ned hos Mads Gundersen som satte den i mål fra fem meter.

I andre omgang var det Vålerenga som, nok en gang, stod for de store sjansene. En av de største kom etter en heading fra Vålerengas Kjetil Wæhler på hjørnespark, men Mjøndalens keeper Ivar Forn reddet mesterlig på streken. Mesterlig var det derimot ikke da nevnte Forn bommet grovt på et tilbakespill og serverte ballen til Rasmus Lindkvist som fra spiss vinkel økte Vålerengas ledelse til 3-1.

Innbytter Magnus Sylling Olsen reduserte til 3-2 for Mjøndalen fem minutter før slutt, men Vålerengas superveteran Morten Berre trygget seieren med sin 4-2-scoring ett minutt senere.

Kommentarer til denne saken