Gå til sidens hovedinnhold

- Fôret med dop av bestemor

Gutten vokste opp i et hjem preget av overgrep, dop og ran. Barnevernet ga blaffen, fordi han var sigøyner.

- Vi varslet både barnevernet og politiet, men det var ingen ønsket å hjelpe. Det virker som om med en gang man sier at dette er en sigøynerfamilie, så er det helt andre regler som gjelder, sier guttens advokat, Randi Hagen Spydevold, til iOslo.no.

Den 17 år gamle guttens oppvekst har vært preget av voldsepisoder, rus og kriminalitet. Han er født og oppvokst i Norge. Moren og faren til gutten skilte lag da han var veldig liten, og faren tok seg av gutten.

- Her ble han utsatt for alle typer overgrep og krenkelser, sier Spydevold.

Tante tok han med på ran
I perioder har han bodd hos sin tante og bestemor. Bestemoren er mistenkt for å ha fôret gutten med dop.

- Tanten tok han med på å rane av apoteker ved en rekke anledninger, Spydevold.

Hun er opprørt over den mangelfulle omsorgen fra kommunens side.

Slo ned sin kone
- Gutten var såpass liten da moren tok kontakt, og det var fortsatt mulig å gjøre noe for ham og forhindre at han utviklet seg i feil retning. Nå er det for sent, sier Spydevold.

Gutten sliter nemlig sterkt etter oppveksten. Ifølge Aftenposten.no skal han ha slått ned sin kone og truet moren på livet. Moren har i perioder flyktet til utlandet av frykt for sønnen. Ingen vet hvor 17-åringen selv befinner seg.

Barnevernet er tidligere anmeldt for ikke å ha gitt den hjelpen han trenger. Saken ble henlagt av politiet. Nå vurderer advokaten å ta det videre til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

- Vi anmeldte kommunen, men saken ble henlagt. Nå vurderer vi å ta saken videre til Strasbourg. Det ser ut som om alt kan aksepteres så lenge det er innenfor sigøynerkulturen, sier Spydevold.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen