2. mars var en stor dag for formel 1-kjørerne Lewis Hamilton og Jenson Button. De begge tilhører McLarens F1-team, og skulle for første gang få teste bilfabrikantens nye superbil, MP4-12C.

- Ååååååå. Hamilton, vant med stor fart og masse hestekrefter, gispet da han trykket gassen i bånn på langstrekket.

- Jeg tar gjerne en slik, sa han etter testkjøringen.

Brukt F1-simulator
McLaren har samarbeidet tett i utviklingsteamet til formel 1-laget under produksjonen av den nye modellen. Faktisk begynte utviklingen av bilen i samme simulator som de bruker når nye formel 1-biler designes.

- Jeg har kjørt McLaren F1, og jeg elsket den. Men denne har blant annet fått større frontrute, etter forslag fra oss. Du har glimrende utsikt fra førerplassen, og dermed er det mulig å hente mye mer informasjon under kjøringen. Denne bilen har alt jeg drømte om, mente Hamilton, verdensmester i formel 1 2008.

- Uhyre stabil
Også landsmannen Jenson Button lot seg imponere.

- 12C er så raskt, og så lett å kjøre. Den dynamiske kapasiteten er fantastisk både under høy og lav hastighet. Det gikk bare sekunder før jeg var komfortabel med den, og jeg er veldig overrasket over hvor stabil den er i høy fart, mente Button, regjerende F1-mester.

Bilder av den nye McLaren MP4-12C har sirkulert en liten stund. Men torsdag var det klart for den offisielle avdukningen i Woking i Storbritannia.

- Absolutt alt på denne bilen er nytt. Fra motor til girkasse, sikkerhetsanordninger og interiør. Da vi begynte arbeidet var utfordringen å lage en bil som var bedre på alle områder sammenlignet med konkurrentene, og det har vi klart, slo styreformann Ron Dennis fast.

0-200 på under 10 sekunder
Motoren er en 3,8 liter V8 med twin-turbo som yter 600 hestekrefter, med et dreiemoment som også er på 600 Nm. Allerede fra drøye 2000 omdreininger skal motoren levere over 500 Nm.

Chassis er selvsagt av karbon, nærmere bestemt komposittkarbon, mens både girkasse og bremser er ytterligere forbedret siden Mercedes-Benz SLR McLaren.

McLaren hevder at bilen skal nå 200 km/t på under ti sekunder, og at toppfarten ligger på over 360 km/t (200 mph).

Fabrikken satser på å produsere opp til 1.000 biler i 2011, mens prisen er satt til 1,5 millioner kroner – vel og merke ekskludert norske avgifter.

Hva forbruket er og CO2-utslippet lyder på er ikke kjent. Men dette blir neppe bilen for miljøverneren¿