Det pågår en intens redningsaksjon ved en gruve i Peru hvor ni gruvearbeidere har vært innesperret siden gruvesjakten kollapset torsdag.

Sjakten raste sammen da gruvearbeiderne sprengte ut kopper i gruven Cabeza de Negro, som ligger 325 kilometer sør for hovedstaden Lima.

Lider av angst
En offisiell tjenestemann innrømmer mandag at redningsoperasjonen kan bli utsatt i ytterligere tre dager, skriver The Times.

De ni arbeiderne, som er i alderen fra 22 til 59 år, skal ikke ha blitt skadd. Men mye tyder på at de lider av angst. De får nedsendt oksygen og forsyninger som mat og vann gjennom en metalltube, som også er blitt brukt til å kommunisere med bakkemannskapet.

- Vi er desperate. Vær snill og få oss ut herfra, sa gruvearbeider Jacinto Pariona med en skjelvende stemme nede fra dypet.

Bekymret
Til tross for at ingen ble skadd i ulykken, så er landets statsminister bekymret for gruvearbeidernes helsetilstand.

- De er utsatt for enorm kulde. Temperaturen er lav på grunn av fuktigheten, sier statsminister Oscar Valdes.

Ulovlig drift
Gruven skal ha vært stengt for kommersiell drift siden begynnelsen av 1980-tallet. Men ulovlig gruvedrift er ikke uvanlig i Peru, og har en årlig omsetning på om lag to milliarder dollar.

Hendelsen vekker minner fra da 33 gruvearbeidere var innesperret i en chilensk gruve i 69 dager i august 2010. Den spektakulære redningsoperasjonen ble fulgt av hele verdenspressen.