Gå til sidens hovedinnhold

FA tar affære mot Balotelli-tabbe

Liverpool-stjernen risikerer straff.

Det var tidligere denne uken at Mario Balotelli la ut et bilde på bildedelingstjenesten Instagram. Det han la ut, førte raskt til reaksjoner.

Bildet hadde uheldige referanser både til rase og religion.

Bildet var av noe så uskyldig som TV-spillhelten Super Mario, men teksten på bildet var likevel problematisk. Fraser om at Super Mario «hopper som en svart mann» og «samler mynter som en jøde» kan vurderes som både rasistisk og stereotypisk. Nå blir det trolig en form for straff for Balotelli.

Fotballforbundet i England melder fredag at de nå vil ta affære i saken. I en kort pressemelding heter det at Balotelli har brutt forbundets regler ved å legge ut noe som er krenkende, fornærmende eller upassende.

Videre mener forbundet også at bildet hadde referanser til etnisk opprinnelse, hudfarge og rase. Balotelli har fram til 15. desember på å forklare seg.

Saken minner mye om den mot Rio Ferdinand i 2012. Han ble bøtelagt etter å ha brukt uttrykket «choc ice» om Ashley Cole på Twitter.

Det engelske fotballforbundet mente uttalelsen var upassende og at den hadde referanser til etnisk opprinnelse, hudfarge og rase.

Ferdinand ble bøtelagt med rundt 45.000 pund.

I etterkant av at Balotelli hadde lagt ut bildet på Instagram tidligere denne uken, ba Liverpool-stjernen om unnskyldning.

- Det var ment å være antirasistisk, sa Balotelli i pressmeldingen.

Her er bildet Balotelli postet:

Kommentarer til denne saken