Gå til sidens hovedinnhold

Fabian Stang vurderer rettssak

Høyres ordførerkandidat avviser at han har handlet i strid med god advokatskikk.

Lørdag ble det kjent at den offentlig oppnevnte disiplinærnemnda refser Oslos varaordfører Fabian Stang for å ha handlet i strid med god advokatskikk.

I avgjørelsen står det blant annet følgende: «Overtredelsen er ikke bagatellmessig, og innklagede er tidligere kritisert for brudd på de etiske regler. Han meddeles derfor en irettesettelse.»

Ifølge Dagens Næringsliv kommer irettesettelsen i forbindelse med en eiendomsoverdragelse. Klageren mener Stang har presset prisen opp, noe vedkommende fikk støtte for i disiplinærnemnda.

Stang sendte lørdag kveld en pressemelding om disiplinærnemndas avgjørelse.

Høyres ordførerkandidat er sterkt uenig med disiplinærnemnda.

- Jeg har nå fått se og gjennomgå kjennelsen fra disiplinærnemnda. Nemndas kjennelse bygger etter min oppfatning på et feil grunnlag. Jeg vil derfor vurdere å få saken overprøvd i domstolene, sier Stang i pressemeldingen.

Denne saken er den tredje skandalen som rammer Høyre i valgkampen. Per-Ditlev Simonsen trakk seg i forrige måned fra vervet som ordfører i Oslo etter at avsløringen av familiens hemmelige konto i Sveits.

Tidligere i uken trakk Oslos bystyremedlem Toril Fiskerstrand seg fra alle verv etter at hun kom med rasistiske uttalelser for skjult mikrofon.

Les: Trekker seg etter rasismeuttalelse

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer i året