Gå til sidens hovedinnhold

Fabiano og São Paulo byr opp til dans

På en rolig oddsdag vender vi blikket mot Brasil for å finne interessante spill.

Sportspills meny onsdag:
V4 Täby:Ny superklaff for galoppekspertene?
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Onsdagens langoddsprogram er preget av at det snart er landskamper, men vi har finkjemt menyen og funnet spennende objekter i brasiliansk Serie A.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
154. Criciúma - Atlético Paranaense B 2.65

Brasiliansk Serie A. Nykommeren Criciúma kjemper for å beholde plassen i den øverste divisjonen, men fem runder før slutt befinner de seg under streken. Lå før forrige kamp nest sist på tabellen og hadde kun nedrykksdømte Nautico bak seg, men etter en meget viktig seier mot sistnevnte er Criciúma nå ett poeng unna sikker plass. Kan likevel vise seg å bli en tøff utfordring å ta de siste steget opp. Forrige hjemmekamp resulterte i 1-1 mot nedrykkskollega Ponte Preta, og med 1-1-3 på de fem siste peker formkurven i feil retning. Står med 6-3-7 på hjemmebane, hvor de kun har slått håpløse Nautico siden september (1-2-4).

Atlético Paranaense har gitt opp gullkampen mot suverene Cruzeiro på topp, men kan glede seg over cupfinale-billett etter å ha slått ut tabellnabo Gremio forrige torsdag. Har spilt på seg 3-1-1 på de fem siste, og leder an i kampen om sølvmedaljen med 58 poeng fra 33 kamper. Må likefult holde et øye med en rekke utfordrere som jager rett bak, og kun fem poeng skiller ned til Goias på femte. Står med 5-5-6 borte, hvor de delte poeng med Bahia (15.) sist.

Er i kveld uten ligatoppscorer Ederson og midtstopperen Manuel, som begge soner karantene.

Begge lag trenger poengene, men av vidt forskjellige årsaker. Criciúma er satt opp som favoritter til 2.15 i odds, men vi synes borteseieren til 2.65 er mer innbydende. Atlético Paranaense har vist langt mer hittil i år, og selv uten Ederson på topp tror vi seieren skal være innen rekkevidde mot formsvake Criciúma.

Dagens avslag
147. Mexico - New Zealand H 1.18

VM kvalik, playoff, kamp 1 av 2. 2013 har hittil ikke vært særlig vellykket for Mexico, som endte på fjerdeplass i CONCAF. Vant kun to kamper gjennom kvaliken, mot Panama og Jamaica, men reddet seg inn med hele fem poengdelinger. Endte opp med 2-5-3 totalt, og gikk blant annet på et lite betryggende hjemmetap mot Honduras i september. Trener Miguel Herrera har utelatt en rekke av landslagets utenlandsproffer og kun tatt ut spillere fra den hjemlige ligaen. New Zealand cruiset gjennom OFC-kvaliken og var feilfrie i gruppespillet, men med motstandere som Tahiti og Ny-Caledonias var det som forventet. Deltok som kjent i VM i 2010, hvor de klarte seg overraskende bra, selv om det røk ut av gruppespillet etter tre poengdelinger. Har noen sentrale forfall til dagens kamp med blant annet kapteinen Winston Reid ute med skade. Kommer etter all sannsynlighet til å legge seg bakpå i håp om å få med seg et godt resultat hjem, og 1.18 på et alternativt Mexico som har spilt mye uavgjort i år er uten tvil dagens klareste avslag.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
157. São Paulo - Flamengo

Serie A. São Paulo er på vei oppover tabellen etter deres katastrofale sesongstart. Brassene vant sesongen to første, men deretter skulle det gå nesten tre måneder før de tok sin neste seier i serien. De svake resultatene medførte at to managere ble sendt på dør. Nely Franco fikk først fyken ganske så nøyaktig ett år etter han ble ansatt, mens hans etterfølger Paulo Autuori kun varte to måneder i sjefsstolen. Ny mann inn er rutinerte Muricy Ramalho, og denne gangen synes klubben å ha funnet rett mann, igjen. Manageren ledet Sao Paulo til tre strake seriegull 2006-2008, og var førstevalget til fansen fra starten av.

Med Ramalho i styringen har São Paulo klatret opp fra nedrykkssonen til 8.plass med 13-7-13 totalt. Laget hadde vunnet fire strake i serien og seks av de syv siste før det ble tap mot topplaget Atlético Paranaense (2.) i helgen. Ramalho var naturligvis skuffet etter 0-3 mot sistnevnte, men mente at spillerne fremdeles var påvirket av borteoppgjøret mot colombianske Atletico Nacional i Copa Sudamericana tre dager tidligere. Og selv om det kostet på kreftene kan de i hvert fall glede seg over å ha avansert til semifinalen i turneringen.

Luisa Fabiano fikk en muskelskade i cupkampen og måtte stå over helgens oppgjør mot Paranaense, men spissen forventes tilbake igjen i kveld. Eneste skadefravær er venstrebacken Thiago Carleto.

Hjemme i Sao Paolo står laget med variable 7-2-7, men fem av de syv siste har endt med full pott (5-1-1).

Flamengo opplever i likhet med vertene cupsuksess, og neste ukes finale i Copa do Brasil henger naturligvis høyt. I serien har laget plukket jevnt med poeng i år, men ligger likevel tre plasser bak vertene med ett poeng mindre. Er nummer elleve med 11-12-10 totalt. Fikk besøk av Goias (5.) i helgen; Flamengo hadde fordelen av å spille mot ti mann i over en time, men maktet ikke å utnytte overtaket fullt ut i 1-1-kampen. Delte også poeng i forrige bortekamp, som endte 1-1 mot Portugesa (14.).

Har spilt på seg 2-2-1 på de fem siste, men det går lenge mellom seierne på fremmed gress. Kun vunnet én av de ni siste på bortebane, hvor de står med 4-6-6. Har også til gode å slå noen fra øvre halvdel på bortebane, og tre av deres fire seiere er tatt mot nedrykksplasserte lag.

Midstopperen Gonzalez er opptatt med landslagsspill for Chile, men stopperkollega Samir er klarert for spill igjen. Felipe, Caceres og Joao Paulo er fremdeles ute med skader.

Sao Paulo har spilt seg kraftig opp under Ramalho, og møter nå et Flamengo-lag som vinner svært få bortekamper. Vi tror oppturen fortsetter for vertene og setter hundrelappen vår på hjemmeseier til 2.05 i odds.

Objektet må kombineres

152. Goiás - Ponte Preta
Serie A. Goias har meldt seg på medaljekampen etter en rekke sterke resultater den siste måneden. Laget stod med full pott på de seks siste i serien før rekka tok slutt i borteoppgjøret mot Flamengo i helgen; Goias fikk én mann utvist etter halvtimen var spilt, men maktet likevel å kjempe seg tilbake fra 0-1 og hentet hjem ett poeng. Ble derimot en skuffende exit mot samme lag i Copa do Brazil, hvor de tapte semifinaleoppgjøret 1-2 både hjemme og borte.

Står med 8-6-2 hjemme i Goiânia, hvor de har vunnet tre strake. Tok en meget viktig seier mot tabellnabo Botafogo (4.) sist, og vartet også opp med sterke 3-0 over Atletico PR (2.) før det. Er nummer fem med 14-11-8 totalt, og har kun ett poeng opp til Gremio på bronsen.

Lagets toppscorer Walter gikk glipp av helgens oppgjør med en lettere skade, men er tilbake i kveld. Skal ikke være skader på noen sentrale spillere, men Hugo (m) ble utvist sist og må stå over dagens.

Ponte Preta tapte 0-3 hjemme mot Vitoria (6.) sist og befinner seg i andre enden av tabellen. Gjestene rykket opp til Serie A i 2011, men laget fra Sao Paulo har som vanlig vansker med å beholde plassen i den øverste divisjonen. Når fem runder gjenstår ligger klubben nest sist med 9-7-17. Kun tre poeng skiller opp til sikker plass, men med et meget tøft kampprogram igjen tyder mye på at de må ta den tunge veien ned nok en gang. Spilte 1-1 mot tabellnabo Cricuma i forrige bortekamp, og har nå svake 3-4-9 på fremmed gress.

Troppen skal være skadefri, men sentrale Baraka (m) – som har spilt flest kamper for laget i år - soner karantene.

Goias vant det omvendte møtet 1-0 i august, og vi tror vertene vinner på ny i dag også. Goias er formlaget i serien og alt annet enn tre poeng mot bunnlaget Ponte Preta vil være en stor skuffelse.

Dagens dobbel onsdag (spillestopp kl 22.25):

152. Goiás - Ponte Preta 1.65 3.15 3.95
157. São Paulo - Flamengo 2.05 2.90 2.90

Total odds 3.38

Klikk her for å levere dette spillet

HTML EMBED