Gå til sidens hovedinnhold

- Fabregas-historien kom ut helt feil

Tromsø-profilen rister på hodet av den gamle «snakkisen».

LA MANGA (Nettavisen): Det er ingen tvil om at Thomas Drage (19) tok Tippeligaen med storm forrige sesong.

Mosjøværingen var på banen i 30 av 30 Tromsø-kamper, noterte seg for fire mål og 11 målgivende og viste prov på kvaliteter som kan komme norsk fotball til gode i mange år fremover.

Det var tydeligvis landslagsledelsen enige i, og sesongen ble derfor kronet med landslagsdebut mot Thailand i januar, trolig den første landskampen av mange.

- Stor utvikling
Han har akkurat gjennomført en trening i sur vind på La Manga når han møter Nettavisen, og forteller at han er stolt over stegene han har tatt som fotballspiller.

- Utviklingen min var stor i fjor. Jeg fikk sjansen til å spille fast, og jeg tok vare på den, føler jeg. Det gikk bare bedre og bedre for hver kamp, og det var fantastisk å få sjansen på landslaget. Det ga mersmak. Jeg håper å gjøre en god sesong i år, også, sier Drage til Nettavisen.

Ny Fabregas?
Og forventingene ligger der.

Etter at Drage hadde scoret sitt første mål i Tippeligaen i 2010, gikk pappa Per Drage ut og fortalte at sønnen har ferdighetene til å bli en ny Cesc Fabregas.

- Det skal mye til, men det er ikke umulig. Jeg føler jeg behersker enkelte av de kvalitetene han har, sa Drage den gangen.

Nå ler han av hele historien.

- Det var egentlig bare tull, og kom ut helt feil, sier Drage når Nettavisen minner ham på artikkelen.

- Du vil ikke ha noen Fabregas-sammenligning?

- Nei, jeg trenger ingen sammenligning. Slike ting bryr jeg meg ikke om, sier han.

Studerer stjernene
Men selv om han ikke liker å bli sammenlignet med stjernene, betyr ikke det at han ikke lærer av dem.

Faktisk studerer han verdens beste fotballspillere nøye, med mål om å selv bli en bedre fotballspiller.

- Jeg ser alt av fotball på TV, og ser på de mest tekniske. Jeg har noen ekstra klipp av dem på Youtube. Uten sammenligning, så prøver jeg å plukke opp ting, forteller Drage.

- Har du fått til noen slike triks i kamp?

- Jeg har ikke prøvd på det, men det er et mål å prøve i kamp også, ikke bare når jeg står alene og øver, forteller han.

Ble vraket fra kretslaget
For øve, det gjør han mye av. Tromsø-profilen var aldri noen barnestjerne, og ble vraket fra kretslaget etter første samling da han var 15 år. Nå er det ingen tvil om at han har bevist at akkurat det var et feilvalg av kretslagsledelsen.

- Jeg var ikke et supertalent da jeg var liten, langt ifra. Men jeg trente best, og er en av dem som tar fotballen mest seriøst. Jeg var alltid i hallen og trente for meg selv, trikset og koste meg, forklarer Drage.

Vil forbedre poengplukkingen
19-åringen er utvilsomt en spillertype det er lett å bli glad i. En 11-plass på poengligaen over mål og målgivende viser at det ofte lønner seg å følge med når Drage har ballen, noe fire mål og 11 målgivende er et bevis på.

I år håper han at det skal bli enda bedre.

- Det er nok en av styrkene mine, og jeg håper å få minst like mye i år. Jeg har et håp om å få mer, også, sier Drage.

Det er bare å begynne å glede seg.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken