Gå til sidens hovedinnhold

Fabregas kan miste United-kampen

Samtidig risikerer Arsenal å ryke hodestups ut av Mesterligaen.

BRAGA - ARSENAL 2-0:

I helgen gikk Arsenal på et forsmedelig tap hjemme for erkerival Tottenham, og dette skulle selvsagt revansjeres i mesterliga-møtet mot Braga fra Portugal. Slik gikk det imidlertid ikke tirsdag.

I stedet så var det vertene som stakk av med alle tre poengene etter to fulltreffere av Matheus mot slutten. Dermed er kampen om avansement fra gruppe H vidåpen når én kamp gjenstår.

Arsenal og Braga står begge med ni poeng hver. Londonklubben møter Partizan i siste kamp hjemme, mens Braga møter Sjakhtar Donetsk borte. Ukrainerne er allerede videre fra gruppen.

I utgangspunktet vil bortebane i Ukraina være en meget tøff oppgave for portugiserne, men siden Sjakhtar altså allerede er klare, er det ikke sikkert laget ofrer alt i den siste kampen.

Arsenal på sin side drar fordel av en klart bedre målforskjell siden de to lagene nå står likt når det kommer til innbyrdes oppgjør, men må likevel gjøre jobben mot serberne i London.

Tamt lenge
Tirsdagens oppgjør i Portugal var lenge en tam affære, og ingen av de to lagene skapte det helt store foran mål. Gjestene fra England åpnet imidlertid best, og hadde et høyere tempo.

Braga la seg bakpå i store deler av første omgang, med mange mann bak ballen og bidro med til at det knapt ble skapt en målsjanse på Estadio Municipal i løpet av de første 45 minuttene.

Arsenals største sjanse før pause kom da Theo Walcott ble spilt igjennom av Francesc Fabregas. Braga-keeper Felipe var imidlertid våkent ute og fikk taklet Arsenals lynving i tide.

For hjemmelaget var det denne Matheus som var den største trusselen på topp. Fem minutter før pause fyrte han av fra spiss vinkel, men Nicklas Bendtner var med bakover og headet unna.

Les også:Gladnyhet for Arsenal

Avgjorde på tampen
Den andre omgangen fortsatte i samme sporet som den første, og det var langt mellom sjansene. Braga hadde en god mulighet i det 60. minutt men, Luis Aguiars skudd gikk utenfor mål.

Etter 77 minutter ropte Arsenal på straffe da Carlos Vela ble lagt i bakken av Alberto Rodriguez inne i feltet. Dommeren valgte i stedet å gi meksikaneren gult kort for filming i situasjonen.

Arsène Wenger var rasende på sidelinjen.

Og like etter skulle vondt bli verre da Matheus ble spilt alene igjennom med Lukasz Fabianski i Arsenal-buret. Alene med sisteskansen gjorde han ingen feil og satte rolig inn ledermålet.

Tre minutter på overtid satte samme mann spikeren i kista. Vingen utnyttet en fordel fra en frisparksituasjon, raidet forbi Arsenal-forsvaret og klinket ballen i mål fra rundt 12 meter.

Dermed var det game over.

Det ble ikke bedre for London-laget av at Cesc Fabregas måtte forlate banen med det som så ut som nok en hamstring-skade. Ifølge engelske aviser kan han være ute av spill i tre uker. I så fall går han glipp av kampene mot Aston Villa, Fulham og Manchester United.

- Jeg er fryktelig skuffet. Jeg nølte med å la ham spille, men jeg gamlet og tapte. Det ser ut som en klassisk hamstring-skade. Dermed er han ute i tre uker, sier Arsene Wenger.

Arsenal skal også møte Partizan Beograd i løpet av de tre ukene, og må klare seg uten Emmanuel Eboue som også skadet seg mot Braga.

Sjekk siste fotballnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken