Gå til sidens hovedinnhold

Fakkelstafetten avlyst

1-0 til demonstrantene. Fakkelen fraktes videre med buss.

Etter heftige demonstrasjoner under OL-fakkelstafetten i Paris mandag valgte politiet å slukke den olympiske ilden og frakte fakkelen vekk med buss. Det skjedde bare 200 meter ut i stafetten.

Ordre fra Kina
Det var kinesiske myndigheter som beordret at stafetten skulle avbrytes. Det rådet lenge usikkerhet om hva som skulle skje videre, men mandag kveld melder fransk tv at stafetten i den franske hovedstaden er avlyst, ifølge Reuters.

Franske BFM-tv melder at flammen ble båret om bord på en buss foran parlamentesbygget, og at den skal kjøres til sitt bestemmelsested i den sørlige ytterkanten av Paris framfor å bæres av maratonløpere.

Reserveflamme
Arrangørene bak stafetten har alltid en reserveflamme lett tilgjengelig, slik at fakkelen kan bli raskt tent igjen hvis den først blir slukket.

Minst fire personer er arrestert. Fakkelstafetten startet like etter kl. 12.00 norsk tid fra Eiffeltårnet og skulle etter planen ut på en 28 kilometer lang ferd gjennom Paris’ gater.

Pro-Tibet
37 mennesker ble arrestert i London i forbindelse med protester mot Kina søndag. Flere av demonstrantene forsøkte å slukke fakkelen, men britisk politi lyktes med å hindre sabotasje ved å bruke rå makt mot demonstrantene.

Eksiltibetanere og representanter fra Journalister uten grenser, står i spissen for demonstrasjonene i London og Paris. Hensikten med de omfattende demonstrasjonene er å protestere mot Kinas politikk overfor Tibet.

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper