Gå til sidens hovedinnhold

Falcao ordnet VM-billett

Sikret ett poeng da Colombia kom tilbake fra 0-3.

COLOMBIA - CHILE 3-3:

Colombia er kvalifisert for sitt første VM-sluttspill siden 1998. Det ble klart etter at laget vendte 0-3 til 3-3 hjemme mot Chile fredag.

To sene straffemål fra Monaco-stjernen Radamel Falcao sørget for utligningen og poenget som var alt Colombia trengte. Laget er klar for sitt femte VM-sluttspill med én kamp igjen å spille i den søramerikanske kvalifiseringen.

Det så ikke lyst ut for vertene da Chile ledet 3-0 etter bare 29 minutter. Barcelona-spilleren Alexis Sánchez scoret to av målene.

- Jeg var overrasket over det som skjedde. Mulig det var et press som hadde bygget seg opp over tid. Jeg er stolt av laget. Det er ikke ofte et landslag kommer tilbake fra 0-3, sa Colombia-trener José Pekerman.

Før oppgjøret hadde Colombia vunnet fem strake hjemmekamper i kvalifiseringen.

- Bittert
Med seier hadde Chile vært klar for VM, men med 3-3-resultatet må laget fullføre jobben med hjemmekamp mot Ecuador tirsdag.

- Det er et bittert resultat etter det vi gjorde i første omgang. Nå klarer vi forhåpentligvis å gå greit gjennom neste kamp som gjør at vi kvalifiserer oss, sa Chile-trener Jorge Sampaoli.

Juventus-stjernen Arturo Vidal tok Chile i ledelsen etter 19 minutter fra straffemerket.

Også Ecuador er med i kampen om en VM-plass etter 1-0-seieren over Uruguay. Jefferson Montero scoret etter 30 minutter. Laget ligger på tredjeplass med like mange poeng (25) som Chile.

Uruguay mot omspill
Uruguay, som ble nummer fire i 2010-VM, må trolig gjennom omspill for fjerde gang på rad for å ta seg til sluttspillet i Brasil neste sommer.

Luis Suárez og co. ligger på femteplass i kvalifiseringen med sine 22 poeng. Tirsdag er Argentina motstander på eget gress.

Argentina var allerede VM -klar, men gjorde jobben og vant 3-1 hjemme over Peru.

Uten Lionel Messi og Gonzalo Higuaín sto Ezequiel Lavezzi fram med to scoringer for vertene. Claudio Pizarro ga Peru ledelsen 1-0 etter 21 minutter.

Det endte 1-1 mellom utslåtte Venezuela og Paraguay. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken