Oslo (ANB): De mystiske omstendighetene rundt forrige ukes landskamp i Bahrain fortsetter. Samtidig som flere av de involverte partene undersøker saken nærmere, kommer det nye rapporter om hva som kan ligge bak den meget spesielle episoden.

Ifølge den britiske storavisen The Daily Telegraph frykter man nå at kampen ble satt i scene på oppdrag fra et internasjonalt spillesyndikat.

De aktuelle storgamblerne skal ha satt en liten formue på at Bahrain skulle vinne nettopp 3-0.

Les saken: Bahrain rundlurt av falskt landslag

Kom fra Ghana
Det stopper imidlertid ikke der. Avisen hevder å ha fått bekreftet at kampen ble organisert av en agent fra Singapore – som tidligere har sonet en fengselsdom på ett år for kampfiksing.

Samme mann skal også være under etterforskning av myndighetene i Zimbabwe – etter at han skal ha fløyet et lokalt klubblag til Malaysia og utgitt dem for å være et landslag.

Videre stilles det klare spørsmål ved dommertrioen i forrige ukes kamp. Disse skal angivelig ha blitt hentet inn av samme agent – fra det afrikanske landet Niger.

Det hører også med til historien at det falske togolesiske landslaget fløy sammen til Bahrain fra Accra i Ghana.

Avviser alt
Den angivelige agenten avviser imidlertid på det sterkeste at han er involvert i skandalen.

– Dere har feil person. Jeg har ingenting å gjøre med fotball. Jeg jobber med idrett, men dette har ingenting med meg å gjøre, sa han til The Telegraph onsdag.

I Bahrain var man overbevist om at landets fotballhelter skulle få testet seg mot en av Afrikas sterkeste fotballnasjoner sist tirsdag. Kampen var ledd i oppkjøringen til årets Asia-mesterskap.

Forundringen ble derfor stor da vertene fra Midtøsten dominerte kampen fullstendig – og vant lekende lett 3-0 etter å ha produsert et hav av målsjanser i hovedstaden Manama.

Etter kampen omtalte Bahrains landslagssjef Josef Hickersberger oppgjøret som fullstendig «bortkastet».

Fem annullerte mål
Bahrain hadde for øvrig ikke mindre en åtte baller i nettet i den aktuelle kampen. Fem av målene ble imidlertid annullert for offside. Ifølge lokale medier skal flere av avgjørelsene ha vært «tvilsomme», skriver The Telegraph.

Først i kjølvannet av kampen kom den mildt sagt utrolige avsløringen: Laget som hadde spilt mot Bahrain var så visst ikke landslaget til Togo. I det afrikanske landet kjente man nemlig ikke til noen privatlandskamp mot Bahrain.

Det virkelige landslaget til Togo hadde i stedet møtt Botswana noen dager tidligere.

- Alle brev, all skriftlig dokumentasjon, spillernes pass etc. bar preg av å være offisielle dokumenter fra det togolesiske fotballforbundet, sa en talsmann for forbundet i Bahrain til Gulf Daily News nylig. (ANB)

HTML EMBED