Gå til sidens hovedinnhold

Falsk sars-alarm

35-åringen som i helgen ble lagt på isolat i Shenzhen i det sørlige Kina, har likevel ikke den dødelige lungesykdommen sars, opplyser talsmenn for helsemyndighetene.

Det man fryktet kunne være et nytt tilfelle av den fryktede sykdommen viste seg i stedet å være vanlig lungebetennelse, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

- Shenzhen by har fulgt Verdens helseorganisasjons strenge krav til rapportering. Det har ikke vært noen bekreftede tilfeller eller mistanke om tilfeller av sars i Shenzhen siden i vinter, sier en talsmann for helsemyndighetene i byen, Zhou Juan.

For en uke siden bekreftet kinesiske myndigheter at det var oppdaget et nytt tilfelle av sars i landet, det første siden juli i fjor da WHO slo fast at den verdensomspennende epidemien var over.

Offeret var en 32 år gammel fjernsynsprodusent i Guangdong-provinsen, som ble innlagt på sykehus alt i desember. Torsdag ble han imidlertid erklært frisk og utskrevet.

Samtidig ble det også kjent at en 20 år gammel kvinnelig servitør i Guangdong-provinsen var innlagt med symptomer på sars.

(NTB-Reuters)

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr