Gå til sidens hovedinnhold

Familie har mistet to i basehopp

Seks år etter at fetteren mistet livet i en basehoppulykke, omkom 31-årige Olov Aksel Kappfjell etter basehopp fra Eifelltårnet.

Kappfjell-familien har blitt rammet av en basehoppulykke med dødelig utgang to ganger på seks år.

Søskenbarnet til den omkomne Olov Aksel Kappfjell var Thor Alex Kappfjell (32). Han var i flere år en av de mest profilerte personene innen det norske basehoppermiljøet og gjorde flere spektakulære stunt, blant annet hoppet han fra turistattraksjonen Kjerag på en DBS-sykkel, fra Oslo Plaza og fra Postgirobygget i Oslo.

I august 1998 skapte Thor Alex Kappfjell overskrifter både i franske og norske aviser da han hoppet fra Eiffeltårnet. Et snaut år senere døde han etter å ha hoppet fra Kjerag på nytt.

Kjæresten så dødshoppet
Olov Aksel Kappfjell, som var en erfaren basehopper, hadde bopel Askim, men var opprinnelig fra Majavatn i Helgeland. Kjæresten var vitne til dødsulykken da han hoppet ut fra det andre platået på Eiffeltårnet, 115 meter over bakken, sent mandag kveld.

Også to kamerater var hjelpeløse vitner til at Kappfjell traff det nederste platået på tårnet og gikk i bakken, skriver VG.

Blir etterforsket
Fransk politi har iverksatt etterforskning. Tidligere på dagen 16. mai ble de fire nordmennene bortvist fra det 210 meter høye Montparnasse-tårnet, der to av dem hadde planer om å hoppe, ifølge VG.

Ved sameskolen i Hattfjelldal ble flaggene senket på halv stang på ettermiddagen 17. mai, til minne om den avdøde, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken