Gå til sidens hovedinnhold

- Familien forsøkt kjøpt

Familien til brasilianeren som ble feilaktig drept av London-politiet, skal ha avslått en erstatningssum på 12 millioner kroner.

- Vi vil ikke bli kjøpt. Vi vil ikke bli brakt til taushet. Dette handler ikke om penger- det handler om rettferdighet, sier den drepte 27-åringens foreldre, Matozinho og Maria de Menezes, til Daily Mail.

Dro til Brasil
Ifølge avisen, reiste London-politiets representant, John Yates, til Brasil for to uker siden for å fremlegge tilbudet for de knuste familiemedlemmene.

- Det ble snakket om penger, men tilbudet ble ikke akseptert. Familien oppfattet det som en fornærmelse og ønsket ikke å bli kjøpt, sier Yasmin Khan i Justice4Jean-gruppen.

London-politiet avviser i dag påstandene om erstatningsbeløpet.

Beskyldes for løgn
Politisjef Ian Blair er i disse dager under et knallhardt press, både i Storbritannia og i Brasil. Familien til avdøde Charles de Menezes har gjentatte ganger beskyldt ham for løgn og har oppfordret ham til å trekke seg fra stillingen.

Mindre reaksjoner blir det nok ikke etter Ian Blairs uttalelser i et ferskt intervju med BBC.

- Vi tar på oss ansvaret for de Menezes` død, men vi kan ikke la ett tragisk dødsfall overskygge alle de andre, sa han.

Charles de Menezes døde den 22. juli etter å ha blitt skutt av politiet hele åtte ganger fordi de mistenkte ham for å være en selvmordsbomber.

Politiet sa først at mannen ble skutt fordi han nektet å stoppe etter gjentatte oppfordinger fra politibetjentene. Denne uken ble det imidlertid kjent at 27-åringen trolig verken løp fra politiet eller oppførte seg mistenkelig. Personen som lekket disse opplysningene til pressen, skal nå være suspendert.

Etter at de nye opplysningene ble kjent, varslet brasilianske myndigheter at de vil igangsette en selvstendig gransking av saken.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken