Gå til sidens hovedinnhold

Familien splittes julekvelden

Kronprinsparet skal feire julekvelden med Mette-Marits familie i år. Men Maud Angelica skal holde kongen og dronningen med selskap. Se julebildene her.

Det blir på mange måter en annerledes jul for kongefamilien i år. Kongen er sykmeldt og kronprinsparet skal for første gang feire jul sammen med Marius og deler av kronprinsessens familie i sitt nye hjem på Skaugum.

- Men prinsessen og Ari Behn og lille Maud Angelica kommer, og det blir fint. Og til neste år blir vi kanskje flere, det ser sånn ut i hvert fall, sa dronningen spøkefullt med blikket festet på kronprinsessens stadig voksende mage.


Fotografering
Kongen manglet da familien stilte opp til tradisjonell julefotografering på Slottet tirsdag ettermiddag. Tidligere på dagen stilte kronprinsparet og Marius opp til julefotografering i sitt nye hjem på Skaugum.

Kongeparets første barnebarn, åtte måneder gamle Maud Angelica, var mest opptatt av fotografenes blitsing, juletreet og den fine krystallysekronen i taket i den røde salong under fotograferingen på Slottet. På mormors arm prøvde hun også å finne noe henge fingrene i, et kongelig halskjede for eksempel.


Fremgang for kongen
Dronningen kunne bekrefte at det står bra til med ektemannen.

- Kongen har det veldig bra, det går veldig fint fremover, det synes i hvert fall alle vi andre, sa dronning Sonja.

Kronprinsesse Mette-Marit som bare har fire uker igjen av svangerskapet, kunne også fortelle at formen er fin.

- Veldig fin, la kronprinsen til med et stort smil.

Sykmeldt konge
Kong Harald er sykmeldt og blir ikke med familien i Holmenkollen kapell 1. juledag. Etter den store operasjonen for vel to uker siden, kan kongen heller ikke ta for seg av alt han har lyst på ved det kongelige taffel i julehelgen. Ifølge de behandlende legene må han fortsatt ta det med ro når det gjelder inntak av tungt fordøyelig mat etter operasjonen.

De kongelige festlighetene rundt jule- og nyttårshelgen er også noe redusert i år i forbindelse med kongens sykdom. Kongeparet har flere ganger tilbrakt nyttårshelgen på Nordre Jørstad gård på Lillehammer sammen med gode venner. I år kommer de til å feire inngangen til det nye året i fred og ro på Kongsseteren.Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere