Gå til sidens hovedinnhold

Familiene ber Italia demonstrere

Familiene til tre italienere som blir holdt som gisler i Irak, ber om at folk stiller opp i demonstrasjonen som skal hindre at de blir drept.

- Dette er en demonstrasjon for fred, og den må ikke bli politisk fordi det er et initiativ som kommer fra familienes ønske om at guttene blir satt fri, sa Antonella Agliana, søsteren til ett av gislene.

Marsjen skal finne sted torsdag ved elven Tiber utenfor Vatikanet. De pårørende har håp om at pave Johannes Paul II kommer med en kunngjøring i forbindelse med demonstrasjonen.

Mandag meldte den arabiske TV-kanalen Al-Arabiya at kidnapperne truet med å drepe gislene hvis ikke italienerne protesterer mot Italias engasjement i krigen i Irak innen fem dager.

Både regjeringspartiene og opposisjonen har avvist kravet blankt, og fagforeningene har gitt klar beskjed om at de ikke ønsker at 1.mai blir brukt til demonstrasjoner mot krigen.

Lederen for Iraks største kristne kirke, Emmanuel Karim Delly, forsøker å mekle med den irakiske gruppen, Grønne brigade. Han sier de pårørende bør be, være tålmodige og ikke snakke for mye, og tror det er mulig å oppnå en fredelig løsning.

De italienske sikkerhetsvaktene har vært fanget siden 12. april. Opprinnelig var de fire, men ett av gislene er allerede drept. Drapet ble filmet, men er ikke offentliggjort.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021