Gå til sidens hovedinnhold

Fanger drept i fengselsangrep

Seks irakiske fanger ble drept og 59 andre såret i et artilleriangrep mot en fengsel i utkanten av Bagdad søndag.

– Tre granater slo i Abu Graib-fengselet. Tre fanger døde umiddelbart og tre andre døde senere på et sykehus, sa en amerikansk militær talsmann. Den amerikanske hæren vet foreløpig ikke hvem som står bak angrepet, og har iverksatt etterforskning, melder NTB-AFP.

De sårede fangene ble evakuert og brakt til et amerikansk feltsykehus, opplyste den amerikanske talsmannen.

Taper millioner etter sabotasje

Samtidig som fengselet ble angrepet kom det meldinger om nok en brann på den viktige oljerørledningen mellom Nord-Irak og Tyrkia.

Den siste brannen oppsto bare vel ett døgn etter at en annen kraftig brann like i nærheten førte til at oljerørledningen ble stengt.

Den amerikanske okkupantmaktens leder, Paul Bremer, anslo søndag at den ødelagte ledningen ville koste Irak over 50 millioner kroner i tapte inntekter i døgnet, og at det trolig vil ta nærmere to uker å reparere skadene.

Oversvømmelser

Også en av Bagdads hovedvannledninger ble sabotert søndag, noe som forårsaket kraftig oversvømmelse i deler av de irakiske hovedstaden.

300.000 mennesker mistet vannforsyningen, og øyenvitner fortalte om en kraftig eksplosjon og en bil som raste bort fra stedet.

Samarbeider mot USA

Samtidig med de mange sabotasjeaksjonene og angrepene, kommer meldinger om at Iraks sunni- og sjiamuslimer nå i økende grad samarbeider i kampen mot utenlandsk okkupasjon.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?