- Mine tanker går til Elisabeth og hennes barn. Folk klarer ikke å ta inn over seg hva hun har utholdt og hvordan hun klarte å overleve 24 år i det helvetet. Jeg vet, sier Stan til people.co.uk.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Selv ble hun tvunget til å bo i en kiste i syv år av en psykopat.

Kidnappet
19. mai 1977 skulle den da 20 år gamle Colleen Stan haike fra Oregon til en venn i Nord California. 160 kilometer fra målet ble hun, ifølge crimeliberary.com, kidnappet av Cameron Hooker.

Da kidnappingen skjedde satt kona til Cameron Hooker, Janice, og deres åtte måneder gamle baby i bilen.

Kona tvunget med
Janice Hooker hadde på dette tidspunktet holdt ut flere år med mishandling fra sin ektemann. Hun ble med på kidnappingen under løfte om at mannens mishandling skulle opphøre dersom han fikk sin egen sexslave.

De neste syv årene ble Colleen Stan holdt fanget i en kiste under ektesengen til Hookers. Der måtte hun ligge i opptil 22 timer i døgnet.

I de to timene hun ble tatt opp ble hun pisket, prylt og utnyttet sexuelt av Cameron Hooker.

- Han gjorde ting jeg ikke trodde var mulig. Ting som er for syke til å beskrives, sier Colleen.

Hun ble blant annet hengt opp i kroker og strukket på en hjemmelaget torturbenk. Hun ble også holdt under vann til hun besvimte i tillegg til at hun ble mentalt hjernevasket.

Brutt ned
Colleen forteller people.co.uk at Cameron brukte de første månedene til å bryte henne ned fysisk og psykisk. Hun ble holdt i mørket, hun fikk ikke vaske seg og fikk bare søplerester å spise. I tillegg kom tortur med elektriske sjokk og brenning med elektriske pærer.

- Jeg måtte oppgi min kropp og sjel til ham. Alt jeg kunne gjøre var å konsentrere meg om å holde meg i live.

Familiebesøk
Etterhvert som Colleen mistet all motstandskraft ble timene utenfor kisten lenger. Til slutt hadde Cameron så stor makt over Colleen at han til og med tok henne med på besøk til hennes familie. Der måtte hun fortelle at han var hennes forlovede, og hun måtte posere på bilder med armene rundt sin egen torturist.

- Jeg ville skrike ut sannheten, men fryktet både for deres og mitt eget liv.

Da de to kom hjem til Hookers bar det rett ned i kisten igjen. Der ble hun holdt de neste tre årene.

De eneste gangene hun fikk komme ut var for å bli voldtatt og torturert.

Brøt løftet
I 1984, etter syv år i fangenskap, fikk Colleen Stan uventet hjelp.

Da hadde Cameron Hooker brutt løftet til kona Janice og begynt å misbruke henne igjen. Han hadde også gitt uttrykk for at han ønsket flere nye sexslaver i tillegg til Colleen.

Janice hadde også begynt å lese i Bibelen. Dette fikk henne til å føle skam over det hun var med på og til å hjelpe Colleen til å rømme fra fangenskapet.

Deretter forlot Janice sin mann og bekjente hva hun hadde vært med på til Pastor Dabney som ringte politiet.

Hos ekteparet Hooker fant politiet blant annet billedbevis for den forferdelige mishandlingen som hadde funnet sted.

Janice Hooker slapp rettergang mot at hun vitnet mot mannen i straffesaken. Cameron Hooker ble dømt til 135 år i fengsel etter kidnappingen og tortureringen av Colleen Stan.

Selv er Colleen Stan mor til en datter og jobber på kontor. Hun håper hennes historie kan gi familien Fritzl håp for fremtiden.

- Det umulige er mulig
Colleen håper Elisabeth Fritzl tar imot den hjelpen hun kan få.

- Folk kan ikke fatte hva Elisabeth har holdt ut eller hvordan hun kan ha overlevd 24 år i et slikt helvete. Men jeg vet - og jeg ønsker at hun skal vite at det er mulig å leve igjen og føle seg fri, sier Colleen.