Gå til sidens hovedinnhold

Fanget krokodille i Oslo

Politiet og Mattilsynet gjorde en fangst utenom det vanlige i Oslo mandag ettermiddag. I et akvarium fant de denne krabaten.

Den svært så uvanlige fangsten ble gjort i en leilighet på Ulven i Oslo ved 16-tiden mandag ettermiddag.

- Krokodillen er over en meter lang, og er den største krokodillen som er blitt beslaglagt i vårt distrikt, sier veterinær Ane Christophersen ved Mattilsynet til TV 2 Nettavisen.

Krokodillen ble fanget da politiet og Mattilsynet slo til mot en leilighet på Ulven.

- Det var en melding fra publikum som gjorde at politiet og vi rykket ut. I Norge er det ikke lov å holde eksotiske dyr, så derfor måtte vi beslaglegge krokodillen, sier Christophersen.

Har den på kontoret
Det lange dyret ble oppbevart i et akvarium inne i leiligheten, og skal ha vært svært så livlig da den ble fanget.

Nå befinner krokodillen seg i lokalene til Mattilsynet i Oslo.

- Det er veldig spennende for oss å ha krokodillen her. Det er livlig på kontoret nå, sier veterinæren til TV 2 Nettavisen.

Undersøkelser gjort av Naturforvaltningen tyder på at det er snakk om en nilkrokodille, og alderen på krokodillen skal være om lag ett år. Ifølge Aftenposten kan en slik krokodille bli nærmere fem meter lang.

Håper på omplassering
Det uvisst hva som vil skje med krokodillen.

- Jeg jobber med å prøve å få omplassert den, enten ved akvariet i Bergen eller i Kristiansand dyrepark. Dersom de ikke vil ha krokodillen, er det usikkert hva som skjer, sier Christophersen.


Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken