Gå til sidens hovedinnhold

Fangevoktere sinte på Se og Hør

I Se og Hør går en innsatt til kraftige angrep mot en fengselsbetjent og staben ved Skien fengsel. De ansatte føler seg uthengt og vurderer å anmelde bladet.

En langtidsdømt kvinne skal ha blitt voldtatt av en fengselsbetjent og legger fram en rekke påstander som hovedtillitsvalgt Ingeborg Kivle ved fengselet mener er langt over streken, ifølge Telemarksavisa.

Stempler
Hun hevder at artikkelen stempler og stigmatiserer de ansatte ved Skien fengsel som gruppe. I dag vil Norsk fengsel- og friomsorgsforbund vurdere om de skal gå til anmeldelse av bladet.

Over to sider fremlegges det anklager om maktmisbruk blant fengselsansatte. Den innsatte kvinnen hevder at hun etter tre måneder i fengselet føler seg misbrukt, fornedret og ødelagt. I tillegg ble hun gravid.

Behandles som dritt
- Mange av dem behandler oss innsatte som dritt. De ydmyker oss og utnytter avhengighetsforholdet. Jeg vet nemlig at dette har skjedd med innsatte tidligere. (...) Holder du deg inne med dem, kan de gjøre det lettere å få permisjoner og overføring til mildere soningsformer. De har også innflytelse over besøkene våre, skaffer oss krisetobakk og hjelper til med andre privilegier, sier kvinnen til Se og Hør.

I forrige uke gjorde Telemarksavisa det kjent at to kvinnelige innsatte ved Skien fengsel anmeldte en fengselsbetjent for seksuelle overgrep. Den anmeldte arbeider for tiden ikke i Skien fengsel. Kivle ønsker ikke å kommentere denne saken overfor Telemarksavisa.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken