Gå til sidens hovedinnhold

Fant 115 narkomillioner

På en måned beslagla politiet 500 millioner i gull og kontanter fra en av landets største narkotikabaroner.

Under et gulv i en leilighet i Cali fant politiet 115 millioner kroner. Med dette funnet har politiet dratt inn 500 millioner i gull og kontanter fra narkotikaherren Juan Carlos Ramirez, aka «Chupeta» (kjærlighet på pinne).

Slår til
Bunker med hundredollarsedler var pakket i hermetisk forseglede plastikkpakker for å unngå mugg. Funnet ble gjort i forbindelse med en aksjon mot et av de største og mest voldelige kokainkartellene med base nær Cali vest i Colombia.

- Det er ingen tvil om at pengene tilhørte Juan Carlos Ramirez, alias Chupeta. Vi fortsetter å slå til mot finansene hans, sier politioverbetjent Oscar Jaranjo ifølge Reuters.

Ramirez er en av Colombias tolv mest etterlyste narkotikasmuglere, og USA har tilbudt en dusør på 32 millioner kroner for informasjon som fører til at Ramirez blir tatt.

Rekordstore beslag
Colombia er en av verdens største kokaineksportører. Beslagene gjort denne måneden er det største i landets historie.

Tidligere denne måneden brukte politiet hydrauliske bor for å hakke ut 122 millioner kroner som var pakket inn og dekket med sement i en av boligene som tilhører Ramirez’ liga, Norte del Valle. Denne ligaen alene er anklaget for eksport av 500 tonn kokain siden 1999.

- Størrelsen på funnene viser at narkotikasmuglingen i Colombia er mer omfattende og lukrativ enn noen sinne, sier den politiske kommentatoren Ramiro Bejarano.

Geriljakrig
Ramirez satt over fire år i fengsel på 1990-tallet etter å ha erkjent smugling av 30 tonn kokain til USA og smugling av narkotika til Mexico i samarbeid med Tijuana-kartellet.

Eksperter anslår at det produseres rundt 600 tonn kokain hvert år i Colombia, som har vært herjet av geriljakrig i førti år. Hvert år blir tusenvis drept eller drevet på flukt i landet.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren