Gå til sidens hovedinnhold

Fant albinopyton i privatbolig

Politiet hentet ut en sjelden tigerpyton fra en adresse i Sandeid.

Beslaget av en albino tigerpyton ble gjort i forbindelse med at politiet og Matilsynet foretok ransaking i en privatbolig i Sandeid i Vindafjord kommune i Nord-Rogaland.

Piller og pyton
Ransakingen ble gjennomført etter en rettslig beslutning.

Vedkommende som er registrert på den aktuelle adressen er siktet i en narkosak, og under etterforskningen kom det fram at det kunne befinne seg ulovlige reptiler på adressen.

- Siktelsen mot mannen er nå utvidet til også å omfatte ulovlig husdyrhold. I tillegg til pytonen ble det beslaglagt flere narkotiske tabletter, sier operasjonsleder Torger Stødle i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Nettavisen.

Den siktede tok torsdag kveld selv kontakt med Nettavisen for å tibakevise at politiets funn var narkotika.

- Det dreier seg om slankepiller og bittelitt medisinske preparater, sier han.

Da politiet ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt konfronteres med disse opplysningene er deres svar endret til følgende:

- Vi har funnet et antall tabletter hos siktede. Vi kommenterer ikke hva de inneholder på det nåværende tidspunkt i etterforskningen, sier operasjonsleder Stødle.

Beslagene ble gjort ved 11-tiden torsdag.

Minst tre meter
Tigerpytonslangen er tatt hånd om av Mattilsynet.

- Den er i fin form, og vi har ingen mistanke og mishold, sier seksjonssjef Jarl Inge Alne ved Mattilsynets distriktskontor for Haugalandet til Nettavisen.

Det er første gang Alne har hørt om at en slange av dette slaget beslaglegges på Haugalandet. Slangen er omplassert, men dens nye hjem offentliggjøres først tidligst neste uke.

- Det er en stor slange. Vi har ikke bretta den ikke ut, men den er minst tre meter lang.

Salmonellatrussel
Albino tigerpyton er en variant av tigerpyton. Den er albino fordi den mangler fargepigmenter.

Hold av slike slanger er forbudt av to hovegrunner:

1.Rent dyrevernsmessig: Tigerpyton er ikke tilpasset vårt miljø. Den er et fremmedelement i norsk fauna og vil ikke være levedyktig dersom den rømmer eller slippes løs.

2. Helsetrussel: I Sverige viser undersøkelser at 92 prosent av slike amfibier huser salmonellabakterier Det er en del av normalfloraen hos amfibiene, men er sykdomsframkommelig hos mennesker. Forekomsten er ikke undersøkt i Norge, men ifølge Mattilsynet er det ingen grunn til å tro at det er forskjell mellom landene.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen