Gå til sidens hovedinnhold

Fant barnelik i koffert

Kvinnen ryddet hos foreldrene da hun fant et 50 år gammelt barne-lik.

En kvinne i Florida fikk sitt livs sjokk da hun skulle rydde ut av en lagerplass hennes avdøde foreldre hadde leid. I en liten koffert inne i en større koffert fant hun en mumifisert baby.

Tydelige trekk

Det bittelille gutteliket lå i fosterstilling, og veier knapt 40 gram. Navlestrengen var fortsatt på plass på liket.

- Du kan se ansiktstrekk og øyne. Munnen ¿ og også deler av fingrene og tærne, sier etterforsker Gene Sapino til CNN.

- Jeg var ikke overbevist om at det var et barn – før jeg så ansiktet.

Barnet har skapt sterke reaksjoner blant alle som har sett det. Særlig politifolk som selv har barn har tatt synet særlig tungt. Kvinnen som fant kofferten skal være «et følelsesmessig vrak».

Sammen med det vesle barneliket lå et svart-hvitt foto av en liten pike, en liten stripete eske, og en liten sølveske med en rosenkrans inni samt to kort med religiøse motiver.

- Var elsket
Foreløpige undersøkelser tyder ikke på at barnet er påført skader.

- Jeg tror dette barnet var elsket. Hvis barnet var uønsket, hvorfor kvittet man seg ikke bare med det? sier Sapino.

Barnet ble funnet i slutten av januar av en kvinne fra New Jersey. Hun hadde fløyet til Florida for å rydde ut av foreldrenes gamle lager, som hun ikke en gang visste om før hun fikk purring på leien.

Politiet sier kvinnen fant kofferten på en liggestol. Da hun åpnet den, fant hun den mindre kofferten som var dekorert med klistremerker fra ulike parker, museer og amerikanske reisemål. Barnet var pakket inn i papir fra avisa New York Daily News datert 9. januar 1957. En svart nylonstrømpebukse var trukket over avispapiret.

Avispapiret har absorbert fuktigheten fra spedbarnet og dermed forsinket oppløsingsprosessen.

- Kunne ikke gi slipp
Det vil nå bli tatt DNA-prøver av barnet. Disse vil sammenlignes med DNA fra kvinnen som fant det døde barnet, hennes bror og avdøde mors søster for å se om barnet kan tilhøre familien på morssiden.

- Det sier noe om en person som beholdt levningene i alle disse årene. Hvis det viser seg at barnet tilhørte en av disse foreldrene, virker det sannsynlig at dette var en ulykke eller til og med en naturlig hendelse. Av en eller annen grunn har de ikke klart å gi slipp på individet, mener rettsantropolog Anthony Falsetti ved University of Florida.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant