Gå til sidens hovedinnhold

Fant den skjulte leiebilen

Kate og Gerry prøvde å skjule den portugisiske leiebilen. Nå er bilen funnet og politiet ønsker å demontere den.

Da Kate og Gerry McCann i hui og hast forlot Portugal forrige søndag, kjørte de leiebilen - en Renault Grand Scenic 5-seter av siste modell - til flyplassen i Faro.

Venter på tillatelse
Men selv om de skulle reise hjem til England, leverte de ikke tilbake leiebilen til utleiefirmaet. Med verdenspressen i hælene gikk foreldrene og tvillingene Sean og Amelie (2) om bord på flyet. Omtrent samtidig ble leiebilen kjørt til et hemmelig sted i nærheten.

Kate og Gerry beholdt leiebilen fordi de ønsket å foreta egne undersøkelser av den. Men nå har altså portugisisk politi klart å spore opp bilen. De avventer tillatelse fra den lokale dommeren Pedro Anjos for å kunne beslaglegge den. Politiet ønsker å demontere bilen, skriver den portugisiske avisa Diario de Noticias lørdag.

DNA-match
Politiets hovedteori er at foreldrene uaktsomt skal ha forårsaket Madeleines død, og deretter holdt liket skjult på et hemmelig sted. Og at de etter 25 dager leide en Renault Grand Scenic for å kunne flytte liket av datteren sin.

Politiet skal ha gjort funn av store mengder hår i leiebilen. I tillegg skal etterforskerne, ifølge anonyme politikilder, ha gjort funn av kroppsvæske som ifølge DNA-analyser med 88 prosent sannsynlighet skal stamme fra Madeleine.

Nytt blodfunn
Det er nå 135 dager side Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz. Nylig skal politihunder ha påvist blod i en annen leilighet i leilighetskomplekset der Madeleine og familien bodde.

Politiet tror tester av blodet vil vise at Madeleines kropp ble holdt skjult i denne leiligheten, skriver det portugisiske tidsskriftet O Crime.

- Det faktum at hunder fant spor av Madeleines blod i en annen leilighet i komplekset er veldig viktig, sier politioverbetjent Luis Sequeirra til bladet.

- Ville ha flere barn
Kates dagbok skal ha stått sentral i politiets etterforskning. Ifølge portugisiske medier skal Kate ha skrevet om hvor slitsomt det var å ha tre små barn og at spesielt Madeleine var krevende.

Kates far Brian Healy slår hardt tilbake mot disse påstandene.

- Barna er det viktigste i livene deres, sier han til The Mirror.

Ifølge faren gikk ekteparet McCann med planer om å få et fjerde barn.

- Å få et barn til var noe de hadde tenkt på. Men det var før Madeleine forsvant. Det eneste de ønsker nå er å få Madeleine tilbake. Det er det eneste de tenker på, sier Healy.

Den portugisiske dommeren Pedro Anjos har begjært nytt avhør av Kate. Politiet har 40 spørsmål de ønsker å stille henne rundt forsvinningen. Sist gang Kate var inne til avhør i Portugal, nektet hun å svare på disse 40 spørsmålene.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag