Gå til sidens hovedinnhold

Fant død far i tempel

- Det var tungt å sitte hjemme og passivt motta nyhetene. I dag er jeg glad for at jeg dro, selv om norske myndigheter advarte mot å reise, sier Thomas Nilsen (30), som til slutt fant faren blant de omkomne i Thailand.

I tre dager lette drammenseren etter sin far, Per Arne Nilsen (52) i Phuket og Krabi. Søndag kunne han reise hjem igjen. Han gjenkjente faren på ett av bildene av de omkomne og fant ham i et tempel.

- Jeg er lettet over å ha funnet ham. Nå har jeg gjort det jeg kunne, og kan slå meg til ro med det, sier 30-åringen til Drammens Tidende.

Norske myndigheter advarte nordmenn mot å reise ned for å lete etter sine savnede, men Thomas Nilsen trosset advarslene:

- Det var tungt å sitte hjemme og passivt motta nyhetene. I dag er jeg glad for dro hit, sier han.

Det var da han bladde gjennom dødslistene med bilder av de omkomne, at han til slutt fant ett der han dro kjensel på farens t-skjorte og bukse. Et VISA-kort med farens signatur, bekreftet at det var ham.

Etter å ha sett bildet, fikk han vite at faren lå i en kiste i et kinesisk tempel like i nærheten.

- Det var ganske makabert og en veldig påkjenning. Men jeg ble drevet frem av håpet etter å finne faren min, død eller levende, sier han til Drammens Tidende om de tre dagene i Thailand.

Kommentarer til denne saken