Ruskengeneral Jan Hauger fortviler over slumområdene de rumenske tiggerne etablerer i hovedstaden.

- Vi vet at de spiser rotter, duer, måker og ender, og har flere steder sett at dyrene fanges i snarer. Det som er mest skremmende er at de nå også har begynt å ta knekken på hunder, sier Hauger til Nettavisen.

Avkappet hode
Han forteller at det var entreprenører i firmaet ISS som fant den flådde og hodeløse hunden.

- Hodet var kappet av og lå på gulvet. Resten av kroppen var flådd og klar til grilling.

- De fant den hengende på en vegg i et bygg på Økern når de kom for å rydde bort en nedsøplet camp. Arbeiderne ble fullstendig sjokkerte og trodde ikke sine egne øyne. Vi som jobber i denne bransjen er vant til forsøpling og har opplevd mye rart, likevel var dette et lite hyggelig syn. Spesielt fordi vi vet at det er få løshunder i Oslo, sier han.

Foreløpig har verken Rusken eller deres samarbeidspartnere i ISS funnet mer enn den ene flådde hunden.

dittOslo, som først omtalte saken, skriver at rumenernes camper ofte er fylt med søppel, gamle klær, muggen mat, ekskrementer og rottebein. I tillegg er det funnet beinrester fra duer, måker og ender.

- En grotesk handling
Jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen har aldri hørt om lignende tilfeller i Norge. Hun sier den flådde hunden med stor sannsynlighet har lidd da den ble tatt livet av.

- Det er grotesk at den ble funnet i flådd tilstand. Jeg tviler på at hunden har blitt avlivet med pistol, noe som betyr at den sannsynligvis har blitt drept på en lite human måte. Jeg mener handlingen er barbarisk, sier hun til Nettavisen.

Få eierløse hunder
Kleveland opplyser at det er svært få eierløse hunder i Norge. Hun tror det er stor sannsynlighet for at den drepte hunden kun har stukket av.

- Jeg er dypt rystet over denne saken og oppfordrer alle hundeeiere til å passe ekstra på. Dersom du har mistet eller savner hunden din er det viktig å melde fra. Det kan hende at det finnes en chip i kadaveret som gjør det mulighet å identifisere hunden, sier hun.

- Hvorfor tror du romfolket flår hunder og fanger ender med snarer?

- I Romania er gatehunder et problem, så jeg kan ikke utelukke at det er vanligere der. Likevel mener jeg at ingen i Norge trenger å ty til slike metoder for å skaffe seg mat, sier hun.

Vil anmelde
Kleveland forteller at fangst av ender med snarer i Akerselva er forbudt.

- Det er ulovlig ifølge viltloven, rett og slett fordi det er dyrplageri. Dersom vi kan dokumentere at disse personene har gjort dette vil vi anmelde forholdet, sier hun.

- Bruker hundretusener
Jan Hauger i Rusken forteller at kommunen har brukt hundretusener av kroner på å rydde opp etter romfolkets forsøplede leirplasser.

- I tillegg ødelegger de ting der de bryter seg inn og ødelegger klær som andre kunne brukt flere ganger. Det som er det verste er at det er Oslos borgere det går ut over. Forsøpling ødelegger byens felles rekreasjonsområder, sier han.

Ruskengeneralen syns synd på Romfolket som er i en nødssituasjon og lider tragiske skjebner. Likevel mener han forsøplingen i Oslo ikke kan fortsette.

- Det er et stort problem. Oslo by kan ikke løse denne problemstillingen alene, sier han.