(iOslo.no) Fredag formiddag ble det full dramatikk utenfor kulturhuset Hausmania i Oslo sentrum.

- En kollega av meg ringte og fortalte at han hadde sett bilen min, som ble stjålet for to måneder siden. Han tok også bilde av tyven utenfor bilen, forteller bileieren til iOslo.no.

Fått p-bøter
I de to månedene har bilen fått flere parkeringsbøter. Den har også passert bomringen flere ganger.

- Jeg har sett etter bilen, men det var først i dag vi fikk øye på den igjen, sier eieren.

Tyven hadde parkert bilen bare 300 meter fra stedet der den ble stjålet - som var like ved bileeierens arbeidsplass.

Samtidig som mannens kolleger ringte politiet, fulgte de biltyvens bevegelser. Da mannen skjønte at han var blitt observert, forsvant han inn på Hausmania, hvor det også er boliger.

Omringet Hausmania
Noen minutter etter kom fire politipatruljer til stedet, og omringet alle utganger ved Hausmania. Sykkelpolitiet var også til stede på andre siden av Akerselva, i tilfelle noen kom til å forsøke å flykte den veien.

Etter en halvtimes beleiring gikk innsatsleder Torgeir Brenden og flere andre politifolk inn på stedet hvor biltyven flyktet. Etter en stund kom de ut igjen med mannen de var ute etter - pluss et par andre, som også ble pågrepet.

- Vi hadde en meget god beskrivelse av den mistenkte personen, sier Brenden etter pågripelsen.

I tillegg fikk han oversendt mobilbildet som ble tatt av mannen som var sett ved bilen.

- I dag spanderer jeg øl!
To andre personer ble også brakt inn fra Hausmania. Etter det iOslo.no får opplyst ble det også funnet noe narkotika da politiet tok seg inn.

Gunnar Gram Franck ved Hausmania opplyser til iOslo.no at de har gått til namsmannen for å få kastet ut mannen som leier rommet hvor den antatte biltyven skjulte seg, og hvor det ble funnet narkotika.

- Vi tar klar avstand fra denne type aktivitet. I flere måneder har vi forsøkt å få namsmannen til å kaste ut leieboeren, sier han.

Da bileieren fikk igjen bilen var den full av tyvegods. Han måtte kle på seg plasthansker og kjøre bilen ned til politiet, slik at de kunne få undersøkt den.

Han var likevel svært lykkelig over å ha fått igjen bilen sin - etter at de hadde vært atskilt i to måneder.

- I dag spanderer jeg øl på alle kollegene mine!

Les flere saker fra iOslo.no.