Gå til sidens hovedinnhold

Fant klo i pølsa

Familien Krogdahl fikk en svært motbydelig overraskelse midt under middagen.

- Vi hadde en travel ettermiddag og skulle bare lage oss en kjapp middag. Datteren min oppdaget noe grått midt inne i pølsa som viste seg å være en fot med klør. Den ser ut til å være fra en rotte eller mus, sier mor i huset, Linda Thorsø Krogdahl, til Nettavisen.

Pølsen lå i en pakke fra Nortura, tidligere Gilde, og var kjøpt på Rema 1000 på Jakobsli i Trondheim kommune.

Kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura forteller til Nettavisen at det er lite sannsynlig at foten har kommet inn i pølsa under produksjonen.

- Våre pølser går igjennom tre kverner, en pølsestopper og en pølsepumpe. Den minste kvernen har en diameter på 1,2 millimeter, så det er lite trolig at noe slikt ville gått igjennom hele produksjonen og endt opp i en pølse, sier hun.

Mattilsynet er kontaktet, og de skal i løpet av dagen gå i gang med å sjekke produksjonslinjene hos Nortura i Trondheim.

- Vi ønsker Mattilsynet velkommen, vi vil jo finne ut hva det er som har skjedd. Resten av pølsepakken og foten ble hentet hjemme hos familien i dag, og vi kommer i løpet av dagen til å overlevere foten til Nina (Norsk institutt for naturforskning).

Forskningssjef ved Nina, Inga Bruteig, sier til Nettavisen at de venter på foten

- Den kommer nok i løpet av dagen, og da skal vi finne ut hva det er for noe, altså hvilket dyr den stammer fra. Muligens kan vi også si noe om den er revet, eller skjært av, sier hun.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021