Gå til sidens hovedinnhold

Fant larver og møll i godteri

Importøren av den populære sjokoladen Opera mints trekker tilbake over 200.000 poser med godteri etter at flere kunder har funnet møll og larver i posene.

Om lag ti kunder har meldt fra til butikkene etter at de har funnet larver og møll i posene med Opera mints fra Anton Berg.

- I tillegg til kundene som har meldt fra har vi også funnet møll i poser i enkelte butikker, sier direktør Karsten F. Hansen i den norske importøren Brynild Gruppen AS til TV 2 Nyhetene.

Trekker tilbake
Sjokoladeposene er distribuert over hele Norge, blant annet gjennom Narvesen-kjeden. Brynild vil nå trekke tilbake hele partiet på over 200.000 poser fra markedet og har allerede varslet kjedene om at de aktuelle posene skal destrueres.

- Vi trekker tilbake hele dette partiet, men vet ikke hvor mye som allerede er solgt til kundene, sier Hansen.

Ikke helsefarlig
Det er kun poser merket med best før-dato som er mellom 01.09.2006 og 12.11.2006 som kan inneholde larver eller møll. Produkter med best før-dato før eller etter dette skal være trygge ifølge importøren. Heller ikke larvene eller møllen er farlig å spise.

- Dette har med estetikk å gjøre, ikke helse, sier Hansen.

Mattilsynet i Fredrikstad ble i dag varslet om saken, og bekrefter at det ikke er helsefarlig å få i seg larvene eller møllen.

Produsert i Danmark
Opera mints produseres i Danmark av firmaet Toms, og Brynild Gruppen jobber nå sammen med den danske fabrikken for å finne ut hvordan dette kunne skje.

- Det er ofte larver eller egg på kakaobønnene når de kommer til fabrikken, og da er det slik at man har tiltak for å få fjernet møllen. Disse tiltakene har tydeligvis ikke fungert godt nok i den perioden, sier Hansen til TV 2.

Sjokkerte kunder
Kioskkundene ber bransjen skjerpe seg

- Det høres ikke ut til å være særlig godt, så det er jo sjokkerende, sier kioskkunde Bertel Humlen til TV 2. Han får støtte av Geir Naalsund.

- Det er litt usmakelig at sånt skjer, sier Naalsund.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken