Gå til sidens hovedinnhold

Fant mistenkelig gjenstand

Et gjenglemt fremmedelement som trolig stammer fra byggetiden, er funnet inne i luftrøret som førte til det dramatiske motorhavariet på «Midnatsol».

Dagen etter havariet ble det konkludert med at det var skjell som forårsaket motorhavariet. Skjellene skulle ha tettet igjen et luftrør, noe som førte til at kjølevannsirkulasjonen ble så dårlig at motorene i skipet automatisk ble slått av.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet et fremmedelement i det aktuelle røret, men utover det kan jeg ikke si så mye foreløpig. Vi vet ennå ikke hva dette elementet er, sier teknisk direktør Reidar Klingenberg i hurtigruterederiet Troms Fylkes Dampskipsselskap (TFDS) til Bergens Tidende.

Søndag var hurtigruta MS «Midnatsol» bare 100-150 meter fra grunnstøting da motorene sviktet i storm utenfor Stad i natt. 161 mennesker gikk i livbåtene før motorene kom i gang igjen.

Det som TFDS-direktøren beskriver som fremmedelement, skal ifølge Teknisk Ukeblad være gjenglemt rusk og rask som stammer fra tiden da skipet ble bygd på Fosen Mek. Ifølge bladet skal funnet skal være så interessant at man skal ha gått bort den første årsaksteorien.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn