(iOslo.no) Det var i helgen at Persen skulle steke kjøttdeigen fra Gilde. Han endte isteden opp med ferdiglagede kjøttkaker fra fryseren.

- Jeg så at det var noe hvitt i kjøttdeigen da jeg skulle steke den. Først trodde jeg var rester av sener, slik det pleier å være i kjøttdeig, sier Persen til iOslo.no.

Forsvant ikke
Han trodde de hvite bitene ville forsvinne etter hvert som kjøttdeigen ble stekt.

- Etter hvert som kjøttdeigen begynte å bli brun, ble de hvite bitene mer og mer synlige. Det var ikke så store biter, men de var mange, sier han.

En av bitene smeltet rett og slett bort.

- Stekepanna vår ble ødelagt av bitene, som smeltet seg fast, forteller han.

For mange
- Vi prøvde først å plukke dem ut, men vi oppdaget flere og flere. Til slutt ga vi opp. Det var ikke særlig appetittlig, sier Persen.

Dermed ble det kjøttkaker fra fryseren, istedenfor spagetti og kjøttdeig.

- Jeg har aldri funnet liknende ting i kjøttdeigen tidligere. Jeg sendte en reklamasjon via nettsidene til Gilde, men har ikke fått noe svar.

Samme plastikk som pakken?
Han er ikke sikker på hva plasten var, men har en teori om at det kan være biter av emballasje.

- Kjøttdeigen var pakket i en hvit skål. Det virket som plastbitene er nokså lik den plastikken, sier Perssen.

Nå har han spart på kjøttdeigen, om Gilde vil ta en titt på den.

Vil analysere bitene
Konserndirektør informasjon og samfunnskontakt Nina Sundqvist i Nortura, selskapet som lager Gilde, sier at kjøttdeig kun skal inneholde kjøttdeig, og ingenting annet.

- Vi har bedt om å få tilsendt disse plastbitene, slik at vi kan analysere dem. Da vil vi finne ut hvor de kommer fra, sier Sundqvist.

Hun opplyser at ingen andre kunder har klaget på at det skal være noe galt med kjøttdeigen fra dette partiet, og at Nortura foreløpig ikke har noen teori om hvor platen kommer fra.

Les flere saker fra iOslo.no.