Gå til sidens hovedinnhold

Fant sauebæsj i fårikålkjøtt

Da Narvik-familien pakket opp fårikål-kjøttet fra butikken og puttet det i gryta, oppdaget de sauebæsjen.

- Dette var så uappetittlig at jeg har ikke ord, sier Kåre Jakobsen til avisa Fremover. Han og familien hadde gledet seg til fårikål i helga, men fikk seg en ubehagelig overraskelse. Da kjøtt og kål var lagt i gryta, oppdaget de en merkelig klump blant kjøttet.

Turde ikke fortelle barna
- Jeg har fire barn, og turde ikke si til dem hva jeg fant i kjøttet. Jeg var redd for at de skulle nekte å spise kjøtt senere, sier Astrid Larsen ifølge Fremover.

Paret tok turen til Coop-butikken der kjøttet var kjøpt, og der tok de raskt affære. Paret fikk to nye pakker med fårikålkjøtt som kompensasjon. Det ble også framsatt en klage til leverandøren Skjeggerød, et datterselskap i Fatland-konsernet.

Fatland beklager
Konsernsjef Leif Malvin Knutsen i Fatland beklager det inntrufne, men sier det er umulig å gardere seg helt mot saueekskrement i kjøttpakkene.

- Dette vil nok bli oppdaget i de fleste tilfeller, men jeg tror verken jeg eller noen andre kan utstede noen garanti, sier Knutsen til TV 2 Nettavisen. Han sier avføringen kan ligge gjemt i bukhulen på sauen og lammet når det slaktes. Selv om kjøttstykkene passerer mange ledd før pakkingen, ser ikke kontrollørene alle sider av kjøttet.

- Bør folk selv ta en sjekk av kjøttet før de legger det i gryta?

- Det kan de gjerne gjøre. Det er jo bedre å oppdage det før det havner i gryta.

- Men er dette et tegn på at kontrollen med kjøttet er for dårlig og at det går for fort i svingene?

- Ting går fort, men dette kan nok skje uansett, sier Knutsen.

Innskjerper kontrollen
Etter at TV 2 Nettavisen skrev om saken har han gått ut med informasjon til de ansatte i Fatland-konsernet og bedt om at kontrollen innskjerpes.

Det er store mengder sau og lam som slaktes hos Fatland i høst. Bare denne uken slaktes det 3.000 sau og lam ved Fatland i Ølen og et tilsvarende volum i Jæren. Fatland-konsernet har en markedsandel på rundt 20 prosent når det gjelder salg av sau- og lammekjøtt i Norge.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken