MINNESOTA - CHICAGO 3-4 (0-4 i kamper):

Thomas Vanek ble hentet til Minnesota Wild foran denne sesongen, på en treårskontrakt verdt 19,5 millioner dollar - rundt 140 millioner kroner.

Østerrikeren var ettertraktet fordi han er kjent som en meget god målscorer. To ganger i karrieren har han scoret over 40 grunnseriemål. I sluttspillet sto han bokført med 20 mål på 52 kamper.

Resultatet i Minnesota? 0 mål på 10 sluttspillkamper.

- Jeg forsøkte å tenke positivt, for jeg visste at jeg bare trengte ett mål for å komme i gang. Jeg fant ikke dette ene målet og det er min feil. Jeg sviktet laget mitt, sier Thomas Vanek til Star-Tribune natt til fredag.

Minnesota tapte fire strake kamper mot Chicago Blackhawks og er ute av sluttspillet i NHL, også kjent som Stanley Cup. Dette er det tredje året på rad hvor Chicago slår ut Minnesota i sluttspillet.

Brent Seabrook satte inn 1-0 for Chicago, Andrew Shaw økte til 2-0, mens Erik Haula reduserte til 2-1 før Patrick Kane la på til 3-1. Marian Hossa scoret 4-1-målet da Minnesota hadde byttet ut keeper Devan Dubnyk med en utespiller i et desperat forsøk på å få en redusering.

Wild fortsatte med seks utespillere og klarte faktisk å redusere to ganger, gjennom Jason Pominville og Nino Niederreiter, men det holdt ikke til å utligne Chicagos ledelse.

Dermed kan Minnesota-spillerne ta sommerferie, mens Chicago nå skal møte enten Anaheim Ducks eller Calgary Flames i semifinalen.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):