Gå til sidens hovedinnhold

Får bank etter skuffelse

Investorene liker ikke hva et av landets største selskaper leverer.

Gjødselkjempen Yara var ute med resultater fredag morgen. Rapporten var en skuffelse for investorene, som sender aksjekursen ned 4,15 prosent til 221,2 kroner fredag formiddag.

Yara fikk et resultat etter skatt på 1.522 milliarder kroner kroner i første kvartal 2010, mot 887 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 1.543 millioner kroner. Dermed havnet resultatene litt under markedets forventninger. Likevel er det usikkerheten rundt Yaras markedssituasjon som rammer aksjen.

Eksporten fra Kina og produksjonen fra India har steget i kvartalet. Disse tingene ble kommentert at Yara på fredagens resultatpresentasjon. Spørsmålet for investorene er derfor om prisene for Yaras gjødselsprodukter vil bli presset ned på grunn av økt konkurranse og markedssituasjonen.

- En økende kinesisk urea-eksport og sterkere innenlandsk produksjon i India og mindre import la en demper på oppgangen i urea-prisen, sa konsernsjef i Yara Jørgen Ole Haslestad på dagens kvartalspresentasjon.

Her kan du følge Yara på børsen

Greit fra Aker Solutions
I Aker Solutions, hvor Røkke og staten er blant hovedeierne, ble det også levert en resultatrapport fredag. Her så det ut til at investorene var mer fornøyd, og aksjekursen til selskapet er svakt opp før lunsj. Oppgangen er på 0,35 prosent til 99,1 kroner.

Selskapet fikk inn 10,5 milliarder kroner i nye ordrer i kvartalet. I årets tre første måneder var driftsresultatet før avskrivninger på 1,096 milliarder kroner av en omsetning på 11,6 milliarder kroner.

Aker Solutions har nå en ordrereserve på 55,7 milliarder kroner.

Her kan du følge Aker Solutions på børsen

Resultatene renner inn
Resultatsesongen er nå virkelig i gang på Oslo Børs. Det betyr at investorene kan vente en rekke resultater fra norske tungvektere fremover.

Tirsdag i neste uke er Hydro ute med sin kvartalsrapport, mens DnB er ute med tallene for første kvartal torsdag. I tillegg til dette kommer en lang rekke med mindre selskaper med tall.

Sjekk listen her:

Her kan du sjekke alle aksjekursene

Kommentarer til denne saken