Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke flytte hjem

Mens 27 av de evakuerte beboerne ved elva gjennom Lauvsnes sentrum, må Kjell-Arild Ribsskog belage seg på å vente – kanskje for alltid.

Torsdag ettermiddag fikk 27 personer som måtte evakueres fra sine hjem langs elva etter flommen beskjed om at de får flytte hjem. Det forteller lensmann Bertil Ovesen i Flatanger til TV 2 Nettavisen.

- Vi har hatt en geolog her i dag. Han fant at det var trygt for disse å flytte tilbake. Men to hus holder vi fremdeles stengt, sier Ovesen.

På vippen
Ett av disse husene tilhører Kjell-Arild Ribsskog. Huset hans henger fremdeles på kanten etter at flommen gravde ut masser under deler av huset.

- Jeg prøver å takle det med humor. En venn av meg mente at kanskje Sponheim var interessert i å kjøpe huset, ettersom han liker å være på vippen, sier Ribsskog til TV 2 Nettavisen.

Alle hans og datterens eiendeler er fremdeles inne i huset. Foreløpig er situasjonen så utrygg at de ikke får gå inn og hente ut tingene.

- Jeg får bare ta det som det kommer. Det er lite jeg kan gjøre nå uansett, sier Ribsskog.

I natt må han og datteren tilbringe på et motell i kommunen. Hva som skjer videre, aner ikke 50-åringen.

- Jeg lurte jo på om verdien har steget på huset etter flommen. Før hadde jeg jo en større tomt, men nå er det mer strandlinje, spøker han.

Holder vakt
Det andre hust hvor huseierne fremdeles må holde seg borte fra står på andre siden av elven i forhold til Ribsskog sitt hus. Ifølge lensmannen står dette fremdeles på trygg grunn, men store løsmasser og høydeforskjellen ned til elven gjør situasjonen usikker.

- Vi skal vurdere nærmere når elven har gått mer tilbake om man kan gå inn og redde ut ting. Men det blir ikke de første dagene, sier Ovesen.

Etter flommen har det blitt holdt strengt vakthold på stedet hvor det har vært stor rasfare. Torsdag overtok Heimevernet vaktholdet. De holder også vakt i området hvor det har gått eller fremdeles går ras, spesielt langs bilveiene.

Selv er Ribsskog mest bekymret for vinkjelleren sin.

- Jeg hadde vinkjeller der hvor elven har gravd vekk massene. Om vinen fremdeles ligger der, vet jeg ikke, sier han til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken